Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Έντονες αντιδράσεις για τις δυσλειτουργίες που διώχνουν τους Τούρκους τουρίστες


Έντονες είναι οι αντιδράσεις στα νησιά του Βορείου Αιγαίου για τις δυσλειτουργίες των υπηρεσιών που διώχνουν τους Τούρκους τουρίστες από τα νησιά, στον απόηχο των εικόνων ντροπής που εκτυλίχτηκαν την Τετάρτη στο Τελωνείο της Χίου, με 1.500 εγκλωβισμένους επί τρίωρο επισκέπτες από τη γειτονική χώρα, λόγω «πτώσης» του συστήματος ελέγχου διαβατηρίων.

Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, ζήτησε άμεσες αποφάσεις για να μη χαθούν άλλοι τουρίστες από τα νησιά, ενώ ο βουλευτής Χίου της ΝΔ, Νότης Μηταράκης φέρνει το θέμα στη Βουλή.

«Ο τόπος μας που σηκώνει τον τελευταίο καιρό ένα πρωτόγνωρο ζήτημα όπως το μεταναστευτικό – προσφυγικό, απαιτεί να ληφθούν αμέσως οι αναγκαίες αποφάσεις, ώστε ο περιορισμένος αριθμός τουριστών στα νησιά μας να μην περιοριστεί κι άλλο. Περιμένουμε την άμεση λύση του προβλήματος», τονίζει σε ανακοίνωσή της η κ.Καλογήρου, επισημαίνοντας πως οι εικόνες που προσβάλλουν την Ελλάδα επιβεβαιώνουν με δραματικό τρόπο την κατεπείγουσα παρέμβασή της την περασμένη Παρασκευή, όταν (με αφορμή ανάλογο περιστατικό στη Σάμο) ζητούσε από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα την άμεση λήψη ενίσχυσης σε μέσα και προσωπικό για τις πύλες εισόδου, ώστε να μην επηρεαστεί το τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία προς τα νησιά του Β. Αιγαίου.

Με ερώτησή του προς τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομίας, Ανάπτυξης – Τουρισμού και Οικονομικών, ο Ν. Μηταράκης επισημαίνει πως το πρόβλημα που προέκυψε στο τελωνείο της Χίου προσβάλλει την εικόνα της χώρας μας και υπονομεύει την τουριστική κίνηση στα νησιά του Β. Αιγαίου που έχει ήδη πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από το προσφυγικό και μεταναστευτικό. 
Ο βουλευτής ζητά να πληροφορηθεί ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για τη μη επανάληψη αυτών των φαινομένων, γιατί δεν υπάρχει εφεδρικό σύστημα ελέγχου των διαβατηρίων ώστε να υπάρχει εναλλακτική λύση σε περίπτωση βλάβης, καθώς και αν θα προχωρήσουν στην βελτίωση των εγκαταστάσεων και στην ενίσχυση του προσωπικού που υπηρετεί στο συγκεκριμένο Τελωνείο.


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου