Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Μόνο με νέο δανεισμό θα μπορέσει το ΙΚΑ θα πληρώσει τις συντάξεις Μαρτίου



Δάνειο συνολικού ύψους 210 εκατ. ευρώ από τα Ταμεία των υπαλλήλων του Δημοσίου, των δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων και της ΔΕΗ, ζήτησε να λάβει το ΙΚΑ για να πληρώσει τις συντάξεις του Μαρτίου.

Σύμφωνα με δύο αποφάσεις που αναρτήθηκαν στην «Διαύγεια» τις οποίες υπογράφει ο Υπουργός Εργασίας κ. Κατρούγκαλος προβλέπεται δάνειο 210 εκατ ευρώ, δανεισμός του ΙΚΑ που έχει γίνει συνήθεια τους τελευταίους μήνες , ώστε να πληρωθούν οι συντάξεις του μηνός Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις το ΙΚΑ θα δανειστεί από τις 25 Φεβρουαρίου  100 εκατ. ευρώ από το ταμείο των εργαζομένων της ΔΕΗ, 70 εκατ. ευρώ από τον τομέα ασφαλισμένων του Δημοσίου και 40 εκατ. ευρώ από το ταμείο των δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων. 

Ο δανεισμός θα ξεκινήσει από 25 Φεβρουαρίου  και θα ολοκληρωθεί 2 Μαρτίου 2016 ο οποίος θα είναι έντοκος που σημαίνει ότι επιστρέφοντας όταν και όποτε τα χρήματα το ΙΚΑ θα καταβάλλει στα ταμεία από όπου δανείστηκε επιτόκιο αντίστοιχο του ποσοστού απόδοσης του «Κοινού Κεφαλαίου Ν.Π.Δ.Δ. και Ασφαλιστικών Φορέων», όπως αυτό διαμορφώθηκε στο τέλος της τελευταίας διαχειριστικής χρήσης του Κοινού Κεφαλαίου. 

Όσο μειώνονται τα έσοδα γιατί ο κόσμος δεν έχει πλέον να πληρώσει τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί από την κρίση που μαστίζει τις επιχειρήσεις, όσο δεν στηρίζεται ο ιδιωτικός τομέας, όσο αυξάνονται οι φορολογικές απαιτήσεις, όσο αυξάνεται η ανεργία και μειώνονται οι εισφορές, τόσο το κράτος θα δυσκολεύεται να πληρώσει τους συνταξιούχους και αυτό ελλοχεύει κινδύνους για τις συντάξεις.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου