Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Τελικά ποιός είναι ο ρόλος του Παρασκευόπουλου μετά την αποκάλυψη των Παραπολιτικών για τον Ρωμανό ;




Διαβάζουμε στα parapolitika.gr  ότι ο Παρασκευόπουλος επιβεβαιώνει κιόλας την αποκάλυψη των Παραπολιτικών για τον Ρωμανό.

Τελικά ο Πανούσης φαίνεται ότι δεν είναι καθόλου υπερβολικός!!

parapolitika.gr

Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στη ρύθμιση

Επιβεβαιώνει πλήρως την αποκάλυψη της εφημερίδας Παραπολιτικά που κυκλοφορεί σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος όπως αποδεικνύεται από όσα είπε μιλώντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο κ. Παρασκευόπουλος θεσπίζει διάταξη για να λαμβάνουν άδεια φυλακισμένοι χωρίς την σύμφωνη γνώμη του δικαστικού οργάνου που διέταξε την κράτησή τους.

Η φωτογραφική διάταξη δίνει την δυνατότητα να λαμβάνει άδειες ο κρατούμενος Νίκος Ρωμανός  ο οποίος πρόσφατα – υπενθυμίζεται - είχε καλέσει σε γενικό ξεσηκωμό μια εκστρατεία δράσης με το όνομα «Μαύρος Δεκέμβρης».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης φαίνεται να ανακρούει πρύμναν μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκαλεί το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Παραπολιτικά αφήνοντας σε δηλώσεις του στο Μέγκα ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στη ρύθμιση.

Για το ίδιο θέμα υπήρξε επίσημη απάντηση και από το Υπουργείο Δικαιοσύνησης το οποίο με ανακοίνωσή του επισημαίνει:

Η συντονισμένη προσπάθεια για ανακάλυψη ατοπημάτων στην νομοπαρασκευαστική δραστηριότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη. Σειρά τώρα έχει η γνωστή ρύθμιση για τις εκπαιδευτικές άδειες των κρατουμένων με "βραχιολάκι". Το Υπουργείο προκρίνει να επαφίεται η σχετική κρίση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της φυλακής, το οποίο προεδρεύεται από εισαγγελέα. Λόγος: ο εισαγγελέας - επόπτης της φυλακής είναι γνώστης, όχι μόνο της κατηγορίας ή της καταδίκης, αλλά και της πορείας του κρατουμένου και των συνθηκών της εκτέλεσης της ποινής, δεδομένα τα οποία συνήθως δεν είναι γνωστά στον ανακριτή της υποθέσεως. Θεωρεί άραγε κανείς ακατάλληλους για τη σχετική κρίση τον εισαγγελέα και τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου ;

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης πάντως επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά: θα ακούσει στο πλαίσιο της ανοιχτής διαβούλευσης με πολύ προσοχή τους αντιλόγους, θα επεξεργαστεί τα κείμενα και θα προτείνει τις θέσεις που προάγουν την κοινωνική ασφάλεια και το κράτος δικαίου. Παρακάμπτει τις κραυγές και ευχαριστεί τους πολίτες και τους αρμόδιους που συμβάλλουν με τα σχόλια τους στην ευρύτερη νομοπαραγωγική διαδικασία.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου