Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Με το νόμο ΣΥΡΙΖΑ - Παρασκευόπουλου αποφυλακίστηκε και ο Ελληνας «βαρώνος της κοκαΐνης»



Οι αποφυλακίσεις σκληρών κακοποιών συνεχίζονται ασύστολα με τον νόμο Παρασκευόπουλου και το ερώτημα είναι δεν έχει ευθύνες ο υπουργός δικαιοσύνης για αυτό το έγκλημα που συντελείται κατά αθώων πολιτών; Έχουμε δολοφονίες αθώων πολιτών από σκληρούς αλλοδαπούς κακοποιούς που έκαναν χρήση της ευνοϊκής διάταξης του νόμου Παρασκευόπουλου και το έγκλημα γιγαντώνεται με την απελευθέρωση ηγετών του εγκλήματος.

Διαβάζουμε στην kathimerini.gr

Αποφυλακίστηκε πριν από μερικές εβδομάδες ο Αλ. Αγγελόπουλος, εγκέφαλος της μεταφοράς 5,5 τόνων κοκαΐνης με το αλιευτικό σκάφος Africa 1, το 2004. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αποκαλούμενος και «Ελληνας Εσκομπάρ» έκανε χρήση των διατάξεων του «νόμου Παρασκευόπουλου» και αποφυλακίστηκε, έχοντας εκτίσει 11 από τα 22 χρόνια κάθειρξης. Από πέρυσι ο Αγγελόπουλος κατέθετε διαδοχικά αιτήματα αποφυλάκισης, τα οποία απορρίπτονταν. Στα τέλη Ιουνίου 2015, ωστόσο, δυνάμει του νέου νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, ο Ελληνας «βαρώνος της κοκαΐνης», όπως αναφερόταν στον Τύπο, αποφυλακίστηκε.

Ο Αγγελόπουλος είχε καταδικαστεί αρχικά σε ισόβια κάθειρξη. Ωστόσο, το 2011 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων του Πειραιά «έσπασε» τα ισόβια, επιβάλλοντάς του κάθειρξη 22 ετών, με το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου. Επί της απόφασης άσκησε αναίρεση ο εισαγγελέας, ωστόσο η εκδίκασή της στον Αρειο Πάγο αναβλήθηκε και παραμένει σε εκκρεμότητα. Εκτός της καταδίκης για τους 5,5 τόνους κοκαΐνης, σε βάρος του Αγγελόπουλου σχηματίστηκαν τέσσερις ακόμα δικογραφίες, μεταξύ άλλων, για απάτες σε βάρος του ΟΠΑΠ και ξέπλυμα χρήματος.

Ενδεικτικά, τον Νοέμβριο του 2013 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 16 ετών για ξέπλυμα 36 εκατ. ευρώ, μέσω τυχερών δελτίων του «Πάμε Στοίχημα». Οπως είχε προκύψει τότε, συγγενής του Αγγελόπουλου εμφανιζόταν να έχει παίξει σε διάστημα λίγων μηνών 30 εκατ. ευρώ σε πρακτορείο στο Λιτόχωρο Πιερίας, ενώ στην κατοχή της ιδιοκτήτριας του πρακτορείου είχαν βρεθεί 500.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα μουχλιασμένα, καθότι ήταν θαμμένα στο έδαφος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Ο Αγγελόπουλος πάντως πέτυχε συγχώνευση των ποινών του, ενώ το 2014 με απόφαση δικαστηρίου τού επεστράφησαν περιουσιακά στοιχεία και χρήματα που είχαν δεσμευθεί ως «προϊόντα εγκλήματος». Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος ή «χοντρός», όπως τον αποκαλούσαν αξιωματούχοι των ελληνικών και αμερικανικών διωκτικών Αρχών, είχε συλληφθεί στη Γερμανία με διεθνές ένταλμα σύλληψης. Είχε προηγηθεί ρεσάλτο ανοικτά του Γιβραλτάρ στο Africa 1, το οποίο ήταν φορτωμένο με 5,5 τόνους κοκαΐνης.

Πληροφορίες για εισαγωγή από τον «χοντρό» εξίσου μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην Ελλάδα είχαν περιέλθει σε ΕΛΑΣ, ΣΔΟΕ και στην αμερικανική DEA και στις αρχές του 2000, δίχως ωστόσο να προκύψουν χειροπιαστά αποτελέσματα. Αντίθετα, ο Αγγελόπουλος κατάφερε να συστήσει εταιρείες με αλιευτικά σκάφη και να αγοράσει δύο ποδοσφαιρικές ομάδες. Το τελευταίο διάστημα πριν από την αποφυλάκισή του εκφράστηκαν υπόνοιες για επαναδραστηριοποίησή του, δίχως να επιβεβαιωθούν.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου