Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Δείχνει Grexit ο Ξυδάκης και ο Στρατούλης; Ξυδάκης : Με τη δραχμή μεγαλουργήσαμε Στρατούλης: Έτοιμοι για το μεγάλο ΟΧΙ



Ξυδάκης : 

Η Ευρώπη υπήρχε πολύ πριν από το ευρώ και θα υπάρχει μετά, η Ελλάδα ήταν 200 χρόνια με δραχμή και μεγαλούργησε, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, διατυπώνοντας απόψεις που είναι ουσιαστικά υπέρ του Grexit.

Η Ευρώπη υπήρχε πολύ πριν από το ευρώ και θα υπάρχει μετά» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

«Η Ελλάδα ήταν 200 χρόνια με δραχμή και μεγαλούργησε» αναφέρει σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης και εκτιμά ότι, «με το ευρώ δεν νομίζω ότι είχαμε μεγάλα βήματα προόδου».

«Το νόμισμα είναι εργαλείο» σημειώνει ο κ. Ξυδάκης και προσθέτει ότι «μένει να αποδειχτεί αν η παραμονή μας στη ζώνη του ευρώ θα μας βοηθήσει να ανασυγκροτηθούμε και να προκόψουμε». «Δεν δικαιολογείται η υστερία. Δικαιολογείται ο σκεπτικισμός, ο υπολογισμός, να ζυγίσουμε τα υπέρ και τα κατά» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και καταλήγει:

«Η Ευρώπη υπήρχε πολύ πριν από το ευρώ και θα υπάρχει μετά. Έχουμε έναν πυρήνα ευρωπαϊκών κρατών και κάποια από αυτά πολύ προχωρημένα, που δεν έχουν κοινό νόμισμα. Είναι λιγότερο Ευρώπη η Ελβετία, η Σουηδία, σε σχέση με τη Σλοβενία; Η Βρετανία δεν είναι Ευρώπη; Είναι μεγαλύτερο το ζήτημα λοιπόν. Για εμάς έχει σημασία τι είναι καλύτερο για τον ελληνικό λαό και για την επιβίωσή του».

Στρατούλης :

«Οι θεσμοί στοχεύουν να εξευτελίσουν την κυβέρνηση και τη χώρα μας και να εξανδραποδίσουν τον λαό μας, απαιτώντας να τους δώσουμε "γην και ύδωρ"» εκτιμά ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά».

Επισημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει ως επιλογή την έξοδο από την ευρωζώνη. «Θεωρώ, όμως, ότι δεν θα επιτρέψει και δεν θα αποδεχθεί την εξόντωση του λαού, τον αφανισμό της χώρας μας και την μετατροπή της σε αποικία χρέους εντός της ευρωζώνης. Κατά τα άλλα, όταν πας σε μία διαπραγμάτευση και δεν έχεις προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο της ρήξης, τότε καλύτερα να μην πας, γιατί θα είσαι "χαμένος από χέρι"».

Ακόμη, ο κ. Στρατούλης τονίζει ότι «αν οι θεσμοί επιμείνουν να ζητούν τον διασυρμό της χώρας μας και τη συνέχιση της λεηλασίας του λαού μας, είμαστε έτοιμοι να πούμε το μεγάλο "όχι". Το χειρότερο που θα μπορούσε να μας συμβεί, είναι να υπογράψουμε ένα τρίτο μνημόνιο, που θα ολοκλήρωνε τη φτωχοποίηση του λαού μας και την ταπείνωση της πατρίδας μας».


Πηγή : ΑΠΕ - ΜΠΕ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου