Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Άρειος Πάγος: Επικύρωσε ποινή 30 ετών σε δουλέμπορο



Ποινή κάθειρξης συνολικά 30 ετών και έξι μηνών κατακύρωσε ο Άρειος Πάγος σε έναν δουλέμπορο από την Τουρκία που το 2009 είχε μεταφέρει μετανάστες στα παράλια του νομού Λάρισας κάτω από άθλιες συνθήκες.

Τότε είχαν συλληφθεί δύο δουλέμποροι (είχε διαφύγει ο τρίτος) οι οποίοι είχαν καταδικαστεί από το εφετείο της Λάρισας στην ανώτερη δυνατή ποινή, με τον έναν εξ αυτών να προσφεύγει στον Άρειο Πάγο.

Οι κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί για παράνομη προώθηση υπηκόων τρίτων χωρών από από τα σημεία εισόδου στην Ελλάδα κατ' επάγγελμα, και για σύσταση συμμορίας, ενώ τους είχε επιβληθεί και χρηματική ποινή 350.000 ευρώ.

Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι η εφετειακή απόφαση έχει την απαιτούμενη από το Σύνταγμα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, χωρίς να παρουσιάζει κενά και αντιφάσεις.

Στο σκεπτικό του Αρείου Πάγου αναφέρεται ότι οι καταδικασθέντες δρούσαν ως εγκληματική οργάνωση και με αντάλλαγμα εισήγαγαν στη χώρα μας άτομα με μόνο κίνητρο το όφελος (δουλεμπόριο).

Στην απόφαση περιγράφονται οι τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες οι 31 μετανάστες και ένα παιδί μεταφέρθηκαν στοιβαγμένοι σε αμπάρι ιστιοφόρου, έναντι αμοιβής που κυμαινόταν από 5.000 έως και 12.000 δολάρια.

Μάλιστα, οι δουλέμποροι δεν δίσταζαν να χτυπούν βάναυσα τους μετανάστες όταν αυτοί έβγαιναν για πέντε λεπτά από το αμπάρι να αναπνεύσουν και μετά αρνιόντουσαν να στοιβαχτούν και πάλι μαζί με τους υπόλοιπους.


Πηγή : thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου