Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Iνδία: Τη φίλησες ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου; Θα την στεφανωθείς...




Τριμελείς ομάδες εθελοντών συντηρητικού κόμματος θα βγουν στους δρόμους για να «συλλάβουν» ζευγάρια που θα ανταλάσσουν φιλία την 14η Φεβρουαρίου

Σε «κυνήγι» ζευγαριών που θα φιλιούνται δημόσια ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου θα επιδοθούν στις 14 Φεβρουαρίου τριμελείς επιτροπές του συντηρητικού ινδουιστικού κόμματος Αχίλ Μπαράτ Χίντου Μαχασάμπα.

Σε όσα ζευγάρια εντοπιστούν, οι επιτροπές θα τους προσφέρουν λευκά τριαντάφυλλα, δωρεάν συμβουλές και μια ευκαιρία να... παντρευτούν!

«Θα τους εξηγήσουμε το νόημα της αγάπης. Τασσόμαστε κατά της χυδαιότητας, όχι κατά της αγάπης» είπε ο πρόεδρος του κόμματος Τσάντερ Πρακάς Καουσίκ.

«Το Σουχάαγκ ράατ πρέπει να περιορίζεται στην κρεβατοκάμαρα, όχι στους δρόμους», πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας την ινδουιστική φράση για την «ολοκλήρωση του γάμου».

Μαζί τους θα υπάρχουν ιερωμένοι που δηλώνουν πρόθυμοι να παντρέψουν επιτόπου όποιους το επιθυμούν.

Το κίνημα αυτό, που δεν συνδέεται με το ινδουιστικό-εθνικιστικό κυβερνών κόμμα Μπαρατίγια Τζανάτα, είναι μία από τις ομάδες που έχουν «αυτοδιοριστεί» φύλακες της ηθικής των νεαρών Ινδών, οι οποίοι ολοένα και περισσότερο διεκδικούν το δικαίωμά τους να επιλέγουν τον σύντροφό τους, ανεξαρτήτως κάστας ή άλλων παραδοσιακών περιορισμών.

Πολλοί νεαροί έχουν οργανώσει εκδηλώσεις «μαζικών φιλιών» σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «αστυνομία ηθών» ενώ φοιτητές οργανώνουν «αντισυγκέντρωση» έξω από τα γραφεία του συντηρητικού κινήματος στο Νέο Δελχί, όπου θα πάνε ντυμένοι με... νυφικά και γαμπριάτικα κοστούμια.


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου