Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Σαμαράς: Δεν θα μετακομίσουμε στη Βόρεια Κορέα επειδή το ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ




Ο πρωθυπουργός είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να φέρει τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα και δεν θέλει φυλακές υψίστης ασφαλείας για να δραπετεύουν οι τρομοκράτες

Στο γνωστό τέμπο της επίθεσης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την προεκλογική του εκστρατεία ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς από την Θράκη όπου πραγματοποίησε περιοδεία.


Μιλώντας στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά αισιόδοξος για τη νίκη της ΝΔ ενώ ανέφερε για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «βρίσκεται σε αμηχανία, πανικό, απόγνωση και παίζει στα ζάρια τα συμφέροντα της χώρας».

Ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αμηχανία, σε πανικό. Οργανώνει συνέδρια και παρασυνέδρια. Προσπαθεί να μαζέψει τα στελέχη του που δεν ξέρουν τι λένε. Βρίσκεται σε απόγνωση γιατί βλέπει τη διαφορά στις δημοσκοπήσεις να εκμηδενίζεται και για πρώτη φορά αντιμετωπίζουν το φάσμα της ήττας τους».

Αναφέρθηκε στον κώδικα δεοντολογίας των βουλευτών που ψήφισε το διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην εξαγγελία του  κ. Τσίπρα ότι θα υπάγονται στον ίδιο ως πρωθυπουργό οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους λέγοντας ότι αυτά «παραπέμπουν σε πρακτικές του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας»  και εξήγησε: «Το άρθρο 60 του Συντάγματος ορίζει ότι οι βουλευτές έχουν απεριόριστο δικαίωμα γνώμης και ψηφίζουν κατά συνείδηση. Με την παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα ο ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε τη συνείδηση του βουλευτή. Οι έδρες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιοκτησία του κόμματος! Αν είναι δυνατόν! Πρώτα το κόμμα και μετά η Δημοκρατία για τον ΣΥΡΙΖΑ; Οι Έλληνες θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη και δεν θα μετακομίσουμε στη Βόρεια Κορέα επειδή το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ!».

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση και για το ότι προκάλεσε εκλογές και πολιτική αβεβαιότητα που όμως όπως είπε είναι προσωρινή γιατί μετά τις εκλογές θα επανέλθει η πολιτική ομαλότητα. Επανέλαβε ακόμη ότι οι εκλογές τις οποίες θα κερδίσει η ΝΔ θα είναι το «μεγάλο Βατερλό του λαϊκισμού».

Επικαλέστηκε τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου και τις προειδοποιήσεις ξένων παραγόντων για το Grexit, εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας που προκάλεσε. Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς: «Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει στα ζάρια τα συμφέροντα της πατρίδας. Σπρώχνει τη χώρα στον γκρεμό. Η άρνηση πληρωμής των δανείων είναι ο ορισμός της χρεοκοπίας και ο ασφαλέστερος δρόμος για να βγει κανείς από το ευρώ. Χωρίς κανόνες ευρώ δεν υπάρχει. Ας αφήσουν το παραμύθι ότι εμείς κινδυνολογούμε. Εμείς δεν παίζουμε με τις τύχες της πατρίδας, τις τύχες του ελληνικού λαού».

Ο κ. Σαμαράς επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν βγήκε ανοιχτά να συγχαρεί την Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού και κατηγόρησε στελέχη του ότι «δεν χάνουν ευκαιρία να υπερασπιστούν τρομοκράτες". Είπε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό, "για να δραπετεύουν ευκολότερα οι τρομοκράτες».

Ειδική αναφορά έκανε στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό: «Είναι αδιανόητο να θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρνει τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα να τους δίνει ιθαγένεια, ασφαλιστική κάλυψη και νοσοκομειακή περίθαλψη, αν χρειαστεί, αλλά με τι χρήματα;».

Φυσικά υπεραμύνθηκε του φράκτη αποτροπής εισόδου μεταναστών στον Έβρο τον οποίο όπως είπε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γκρεμίσει.

Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι αν κερδίσει τις εκλογές η Ν.Δ. θα προχωρήσει σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις για λειτουργικό κράτος, σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών, σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ, τα έσοδα του οποίου θα δίνονται στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Μιλώντας για το τοπικά θέματα της Θράκης  την χαρακτήρισε γέφυρα φιλίας και συνεργασίας για τους λαούς της περιοχής ενώ για τους συμπατριώτες Μουσουλμάνους ανέφερε ότι έχουν ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες και το μόνο που ζητάει από αυτούς είναι ο σεβασμός στους νόμους της πατρίδας.

Είπε ακόμη ότι ο αγωγός TAP που θα περάσει από την περιοχή θα φέρει εισόδημα, θέσεις εργασίας και φυσικό αέριο για οικιακή χρήση. Τάχθηκε υπέρ της άμεσης καταβολής του 12% της επιδότησης εργασίας προς τις επιχειρήσεις της Θράκης και χαρακτήρισε «λάθος» τη διακοπή καταβολής του το 2010.
 

Πηγή 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου