Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Μηταράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ αναπολεί τις μεταναστευτικές ροές του 2015-2019

 



Ο ΣΥΡΙΖΑ «αναπολεί απροκάλυπτα τις μεταναστευτικές ροές του 2015-19, τότε που η πολιτική των “ανοιχτών συνόρων” είχε μετατρέψει το Αιγαίο σε απέραντο τάφο. Αυτό δε θα επιτρέψουμε να ξανασυμβεί», απαντά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης σε ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που με αφορμή τα πολύνεκρα ναυάγια στο Αιγαίο κατηγορεί την κυβέρνηση για αποτυχία διαχείρισης του προσφυγικού.

Ο κ. Μηταράκης επισημαίνει ότι «η χώρα μας δεν μπορεί και δεν θα αποτελέσει ξανά την πύλη εισόδου προς την ΕΕ για τα κυκλώματα λαθροδιακίνησης» και προσθέτει ότι «απεναντίας, εφαρμόζει μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, με σαφή και μετρήσιμα αποτελέσματα. Φέτος, είχαμε τις λιγότερες ροές εδώ και δέκα χρόνια και προχωρήσαμε σε αποσυμφόρηση των νησιών μας, αλλά και των δομών της ηπειρωτικής Ελλάδας». 

Επιπλέον σημειώνει ότι «συγχρόνως, ξεκάθαρα, παραμένει στην πρώτη γραμμή της διαπραγμάτευσης ένα νέο ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου που, αφενός θα συμβάλει στην μείωση των ροών και αφετέρου θα προβλέπει σαφή αλληλεγγύη μέσω υποχρεωτικών μετεγκαταστάσεων». 

Όπως καταλήγει, «μετά από πολλά χρόνια, ανακτούμε τον έλεγχο του Μεταναστευτικού». 



Βίντεο από τις έρευνες των βατραχανθρώπων στο βυθισμένο ιστιοφόρο

 


Το Λιμενικό Σώμα έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τις έρευνες των βατραχανθρώπων μέσα στο βυθισμένο ιστιοφόρο που μετέφερε μετανάστες απο την Τουρκία.

Στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος ερευνούν εξονυχιστικά το σκάφος που έχει ρυμουλκηθεί στη Νάουσα της Πάρου.

Στο μοιραίο σκάφος επέβαιναν περίπου 80 άνθρωποι, με τους διασωθέντες να μεταφέρονται προσωρινά σε δομή φιλοξενίας του νησιού.

Το εν λόγω ιστιοφόρο είχε αποπλεύσει από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.





Γαλλία: Ρεκόρ κρουσμάτων - Πάνω από 100.000 σε μια ημέρα

 


Τα κρούσματα διπλασιάστηκαν μέσα σε τρεις εβδομάδες, καθώς η παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται ραγδαία στη χώρα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας αυξήθηκε επίσης κατά 28, φτάνοντας τους 3.282. Από την αρχή της πανδημίας έχουν πεθάνει 122.546 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 84 το τελευταίο 24ωρο.

Την Δευτέρα η κυβέρνηση πρόκειται να επανεξετάσει την κατάσταση και τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα.

Σε τοπικό επίπεδο έχουν ληφθεί κάποια αυστηρότερα μέτρα, όπως στη Σαβοΐα που επέβαλε την υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλα τα άτομα άνω των 11 ετών ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους όπου συγκεντρώνονται περισσότεροι από 10 άνθρωποι, όπως στις αγορές, τις αίθουσες θεαμάτων και αλλού.

Η χρήση μάσκας είναι επίσης υποχρεωτική από τις 9 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα στις κοινότητες Σαμπερί, Εξ-λε-Μπεν και Αλμπερτβίλ καθώς και στα χιονοδρομικά κέντρα.

Το 76,5% του πληθυσμού (51.606.171 άνθρωποι) είναι πλήρως εμβολιασμένο ενώ 21.947.185 άνθρωποι έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση.



«Ο Τραμπ είναι απατεώνας»: Ανεμβολίαστοι οπαδοί του πρώην προέδρου διαδηλώνουν έξω από το Τrump Tower

 


Δεν έχουν τέλος οι αποδοκιμασίες των πρώην οπαδών του για τον Ντόναλτ Τρμαπ. Από την ημέρα που εμβολιάστηκε με την τρίτη ενισχυτική δόση, το τέρας που ο ίδιος εξέθρεψε όλα αυτά τα χρόνια στράφηκε εναντίον του.

Αυτή την φορά οι εξαγριωμένοι οπαδοί του συγκεντρώθηκαν έξω από το Trump Grill το ρεστοράντ του Trump Tower στη Νέα Υόρκη για να το γιουχάρουν μαζί με άλλους που πήγαν στο εστιατόριο για να δειπνήσουν, αλλά τους απαγορεύτηκε η είσοδος καθώς δεν ήταν εμβολιασμένοι.

«Μπορείτε να κάνετε εκατό κρατήσεις και τελικά να μην μπορέσετε να φάτε για λόγους ασφαλείας ή πολυκοσμίας. Δεν αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα για όσους έχουν κάνει κράτηση, ότι θα εξυπηρετηθούν κιόλας». «Ο νόμος λέει πως μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορείτε να μπείτε σε κλειστό χώρο. Το Σύνταγμα δεν έχει καμία σχέση».

Στην Νέα Υόρκη είναι υποχρεωτικό για άτομα πάνω από 5 ετών να δείξουν αποδεικτικό εμβολιασμού για να μπορέοσυν να δειπνήσουν, να πιουν καφέ, ποτό ή να ψυχαγωγηθούν σε κλειστό χώρο.

«Ο Τραμπ είναι ένας απατεώνας» φωνάζαν εν χορώ, «μας πρόδωσε». Κανένας από τους συγκεντρωμένους δεν φορούσε μάσκα, ούτε κρατούσαν αποστάσεις ασφαλείας. Η Ασττυνομία προσπαθούσε να τους ηρεμήσει. Αλλά οι -πρώην- οπαδοί του Τραμπ διαμαρτύρονταν πως καταπατούνται συνταγματικά τους δικαιώματα. Μάταια ο αστυνομικός τους έλεγε πως η κράτηση σε εστιατόριο δεν αποτελεί συνταγματικό δικαιώμα.

Την πρώτη ψυχρολουσία την είχε λουστεί ο Ντόναλντ Τραμπα στο Ντάλας, το οποίο αποτελούσε και τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας του με τίτλο The History Tour. Εκείνη την ημέρα ο τέως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών εμφανίστηκε μπροστά σε υποστηρικτές του σε ένα σόου με ζωντανή συνέντευξη με τον πρώην νιουσκάστερ του συντηρητικού καναλιού Fox News, Μπιλ Ο’ Ράιλι.

Εκεί ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε πως είχε λάβει και την τρίτη, ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊου. Όμως, αυτό δεν άρεσε καθόλου στον σκληρό πυρήνα των υποστηρικτών του οι οποίοι και ξέσπασαν σε γενικευμένες αποδοκιμασιες από το κοινό στο «American Airlines Center».

«Μη! Μη! Μη! Μη! Μη!», φώναξε στο κοινό ο κ. Τραμπ προσπαθώντας να το κάνει να σωπάσει κουνόντας το δεξί χέρι του αλλά τα ου πολλαπλασιάζονταν αντί να μειώνονται.


protothema



Ο Ηλιόπουλος αντί να κατακρίνει την Τουρκία για τα ναυάγια, κάνει αντιπολίτευση στην χώρα μας

 


Ο ΣΥΡΙΖΑ αναπολεί τις μεταναστευτικές ροές του 2015-2019, όπου οι μετανάστες ήταν πελατάκια στις μπίζνες των συντρόφων που είχαν ΜΚΟ, και στους αλληλέγγυους που τους εκμεταλλεύονταν, στοιβάζοντας τους με το αζημίωτο σε σπίτια υπό κατάληψη σε όλη την χώρα.

Με αφορμή τα πολύνεκρα ναυάγια, αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να φωνάξει κάνοντας τους σοβαρούς, στην πολιτική της Τουρκίας που εργαλειοποιεί τους μετανάστες, κάνει με θράσος αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Στα δύο πολύνεκρα ναυάγια στο Αιγαίο αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστηρίζοντας ότι «καταδεικνύουν την αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να διαχειριστεί το προσφυγικό», το προσφυγικό που είχε κάνει μπίζνα ο ΣΥΡΙΖΑ, σε βάρος της χώρας μας.

Στην κυβέρνηση παίζουν με ζωές ανθρώπων καθημερινά, αναφέρει χωρίς ντροπή ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Προσποιούνται, δε, ότι ένα θέμα παγκοσμίων διαστάσεων το έλυσαν μόνοι τους. Η ανευθυνότητά τους, και σε αυτό το ζήτημα, είναι εγκληματική. Κάνουν τα πάντα προς άγρα ψήφου και ικανοποίησης της ακροδεξιάς. Η αλήθεια όμως είναι πως στο Αιγαίο Πέλαγος η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιτρέψει στους διακινητές να κινούνται ανενόχλητοι με τα τραγικά αποτελέσματα που είδαμε αυτές τις ημέρες».

Κλείνοντας ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση «να επιστρέψει στις επιταγές του Διεθνούς Δικαίου διεκδικώντας μια κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική στο πλαίσιο αυτό, να επιδείξει τον αυτονόητο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και να σταματήσει επιτέλους να εκθέτει την Ελλάδα διεθνώς με την απάνθρωπη πολιτική της».




Τσίπρας η μεγαλύτερη ντροπή της χώρας! Τον εκθειάζουν τα ΜΜΕ της Τουρκίας

 


Ο Τσίπρας κόντευε να ξεπουληθεί εντελώς όταν κυβερνούσε αρκεί να κυβερνήσει, και τώρα ώς αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει τον ανθελληνισμό του, κάνοντας αντιπολίτευση, για λογαριασμό της Τουρκίας.

Μετά την Ηurriyet, και το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global, προβάλει την ανθλληνική επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την πρόσφατη συζήτηση του Προϋπολογισμού.



Συνεχίζουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στην Τουρκία, να εκθειάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, για το πρόσφατο «όχι» στην υπερψήφιση των αμυντικών δαπανών της χώρας, στον Προϋπολογισμό του 2022.

Μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Ηurriyet με τίτλο: «Κατηγορίες Τσίπρα προς Μητσoτάκη: Γιατί εξοπλιζόμαστε; Θα γίνουμε μήπως υπερδύναμη», σειρά είχε ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου Haber Global, στο οποίο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις πρόσφατες δηλώσεις του ανθέλληνα αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως: «άσκησε σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης».

Με λεζάντα: «Αναζωπυρώθηκαν οι ελπίδες της Ελλάδας για αγορά αεροσκαφών F-35» το ρεπορτάζ του Haber Global αναφέρει: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής άναψαν πράσινο φως, αλλά το ουσιαστικό θέμα είναι τα χρήματα. Η αντιπολίτευση αντιδρά στις αμυντικές δαπάνες της κυβέρνησης και μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας αναρωτήθηκε “Γιατί εξοπλιζόμαστε, μήπως είμαστε υπερδύναμη;”.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ψήφισαν τον νόμο που ανοίγει το δρόμο για την πώληση των F-35 στην Ελλάδα. Η Αθήνα αρχίζει να υπολογίζει πως θα μπορέσει να αγοράσει τα ακριβά αεροσκάφη. Η Ελλάδα για τα 18 Ραφαλ θα πληρώσει στη Γαλλία 2,5 δισ. ευρώ. Επίσης για να πληρώσει τις τρεις γαλλικής κατασκευής φρεγάτες δέσμευσε 3 δισ. ευρώ.

Η αντιπολίτευση αντιδρά. Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως οι αμυντικές δαπάνες του προϋπολογισμού, έφτασαν στο ίδιο επίπεδο με το 2009 όταν η Ελλάδα ήταν στο χείλος της πτώχευσης. Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, άσκησε σκληρή κριτική κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Τσίπρας ρώτησε “Γιατί μπαίνετε σε έναν ανταγωνισμό εξοπλισμών; Είμαστε μήπως υπερδύναμη;”» αναφέρει το ρεπορτάζ και αποδεικνύει και πάλι στους Έλληνες ότι ο Αλέξη Τσίπρας ήταν, είναι και θα παραμείνει η ντροπή της χώρας.



Αντιεμβολιαστής κόλλησε επίτηδες κορονοϊό για το πιστοποιητικό και τελικά… πέθανε η μητέρα του

 


Ο αντιεμβολιαστής, άκουγε εγκληματία γιατρό που με τα όσα λέει οδηγεί στον θάνατο ασθενείς με κορονοιό.

Ο αντιεμβολιαστής νόμιζε ότι ήταν έξυπνος, αλλά τελικά ήταν εγκληματικά ανεύθυνος.

Ο εγκληματικά ανεύθυνος, κόλλησε επίτηδες κορονοϊό για να πάρει πιστοποιητικό νόσησης και να μπορεί να μπαίνει και σε κλειστούς χώρους χωρίς να κάνει εμβόλιο.

Δέν υπολόγισε τις συνέπειες των πράξεών του, αφού τελικά κόλλησε και τη μερικώς εμβολιασμένη μητέρα του η οποία πέθανε!

Σύμφωνα με την καταγγελία συγγενούς του στο Voria,gr, ένας δεδηλωμένος αντιεμβολιαστής μεσήλικας άνδρας στη Θεσσαλονίκη θέλησε να λάβει πιστοποιητικό νόσησης, ώστε να μη χρειαστεί να κάνει το εμβόλιο, και εσκεμμένα δεν τηρούσε πιστά τα μέτρα καταπολέμησης της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού. Ως εκ τούτου, ο άνδρας κόλλησε κορονοϊό πριν από περίπου έναν μήνα και εν αγνοία του μετέδωσε τον ιό στη μερικώς εμβολιασμένη ηλικιωμένη μητέρα του. Ο εγκληματικά ανεύθυνος άνδρας πίστευε ότι ο νέος κορονοϊός είναι μία… απλή γρίπη.

Σύμφωνα επίσης με το Voria.gr, η ηλικιωμένη γυναίκα είχε καθυστερήσει τον εμβολιασμό της καθώς φοβόταν για τις επιπλοκές και είχε επηρεαστεί από τις διφορούμενες απόψεις του περίγυρού της. Η ηλικιωμένη γυναίκα επέλεξε να εμβολιαστεί τελικά μετά την επιβολή περιορισμών στην είσοδο σε κλειστούς χώρους για τους ανεμβολίαστους, καθώς και μετά την προτροπή του οικογενειακού της κύκλου.

Είχε προλάβει όμως να κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου και στη συνέχεια ήρθε σε επαφή με τον γιο της, ο οποίος είχε μολυνθεί με τον κορονοϊό αλλά δεν το γνώριζε ακόμα, χωρίς να φορούν μάσκα. Ο αντιεμβολιαστής γιος της ηλικιωμένης παρουσίασε συμπτώματα μετά τη συνάντηση με τη μητέρα του, ενώ η ηλικιωμένη εμφάνισε συμπτώματα της λοίμωξης Covid-19 λίγες ημέρες αργότερα.

Ο αντιεμβολιαστής γιος φέρεται να συμβουλευόταν έναν γιατρό από τον Βόλο καθ’ όλη τη διάρκεια της νόσησής του και μάλλον είναι ο γνωστός εγκληματίας γιατρός που έχει πολύ κόσμο στον λαιμό του. Ο συγκεκριμένος φέρεται να του έλεγε ότι οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον κορονοϊό και όχι οι ανεμβολίαστοι, καθώς οι πρώτοι έχουν μεγάλο ιικό φορτίο, και τον απέτρεψε από το να επισκεφθεί τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του αντιεμβολιαστή το νοσοκομείο, ακόμα και όταν αντιμετώπιζαν έντονη δύσπνοια και χρειάζονταν οξυγόνο. Ο γιατρός από τον Βόλο φέρεται να τους συμβούλεψε να έχουν μηχάνημα παροχής οξυγόνου στο σπίτι, αλλά να μην επισκεφθούν το νοσοκομείο, ακόμα και όταν ο κορεσμός έπεσε κάτω από 90.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο  εγκληματικά ανεύθυνος αντιεμβολιαστής γιος αρνείται μέχρι και σήμερα ότι κόλλησε εκείνος τη μητέρα του και παραμένει αντίθετος στον εμβολιασμό κατά του κορονοιού.



Κρύβονταν σε πατάρια νυχτερινών κέντρων για να γλιτώσουν το πρόστιμο


 

«Λαβράκια» έβγαλαν οι αρχές και τα στελέχη της ΑΑΔΕ, διαπιστώνοντας αρχικά πως αρκετά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων δύο πάρα πολύ γνωστών στα οποία συρρέει παραδοσιακά πλήθος κόσμου, στο Γκάζι, όχι απλώς δεν μεριμνούσαν για την τήρηση των μέτρων και δεν ήλεγχαν πιστοποιητικά αλλά είχαν ανοίξει διάπλατα τις πόρτες τους ώστε να μπορεί να εισέρχεται όποιος επιθυμεί ανεξέλεγκτα.

Στην έφοδο των αρχών που ακολούθησε, θαμώνες προσπαθούσαν είτε να κρυφτούν σε πατάρια και κάτω από τραπέζια είτε να αποχωρήσουν άμεσα από το κατάστημα προκειμένου να μην διαπιστωθεί η απάτη τους.

Όπως διαπιστώθηκε εντοπίστηκαν δεκάδες νεαρά άτομα είτε δεν κατείχαν πιστοποιητικά είτε επιδείκνυαν πιστοποιητικά που δεν τους ανήκουν, με αποτέλεσμα να βάζουν σε κίνδυνο τους υπόλοιπους.

Εκατοντάδες θαμώνες ξεφάντωσαν στο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, σε γνωστό κέντρο στην Ιερά Οδό, το οποίο σύμφωνα με το Mega θα έπρεπε να είναι κλειστό. Το κανάλι επικαλείται την Αστυνομία και αναφέρει πως στο συγκεκριμένο μαγαζί είχε επιβληθεί 15ήμερη αναστολή λειτουργίας, όμως οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να την παραβιάσουν.

Αστυνομικοί που «όργωσαν» κατά τη διάρκεια της νύχτας όλη την Αττική, αντιλήφθηκαν ότι το κέντρο λειτουργούσε παράτυπα και συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος, στον οποίο επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ, ενώ στο κέντρο μπήκε λουκέτο για 15 επιπλέον ημέρες.




Συναγερμός για την Όμικρον- Σκέψεις αναστολής λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων

 



Ευρέως φαίνεται πως συζητείται στους κόλπους της επιτροπής των ειδικών η αναστολή λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης.

Δεδομένης της επιδημιολογικής κατάστασης στην χώρα, οι ειδικοί φαίνεται πως σκέφτονται  να προχωρήσουν στην πρόταση μιας πιο δραστικής λύσης εντούτοις η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, το παραπάνω δεν φαντάζει ως το ιδανικότερο των σεναρίων, δεδομένου του κόστους που θα επιφέρει αυτό τόσο σε επίπεδο οικονομίας όσο και σε επίπεδο ψυχολογίας των πολιτών.


skai.gr