Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Ξανά πάνω από 19.500 κρούσματα σε ένα 24ωρο στη Γερμανία -731 νέοι θάνατοι

 



Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 19.528 τις προηγούμενες 24 ώρες, φτάνοντας τα 1.530.180, δείχνουν σήμερα Τρίτη τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ακόμη 731 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν στη Γερμανία, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φτάνει ως εδώ τους 27.006 νεκρούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σημειώνεται ότι χθες ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν χαιρέτισε την έγκριση του εμβολίου εναντίον της COVID-19 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), χαρακτηρίζοντάς την «ορόσημο στη μάχη εναντίον της πανδημίας του κορωνοϊού». «Ο εμβολιασμός ανοίγει τον δρόμο για την έξοδο από την κρίση. Και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να διανύσουμε αυτόν τον δρόμο όσο πιο γρήγορα γίνεται», έγραψε στο Twitter.

«Κάθε εμβολιασμός είναι ένα μικρό βήμα προς την κανονικότητα, την οποία και επιθυμούν όλοι, αλλά δεν πρόκειται για το τέλος της πανδημίας. Το ποσοστό μετάδοσης εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλό. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί», τόνισε νωρίτερα για το θέμα ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας πρόσθεσε πως οι αρχές θα ξεκινήσουν τους πρώτους εμβολιασμούς σε οίκους ευγηρίας την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου «διότι προστατεύουμε πρώτα τους πιο ευάλωτους», όπως είπε.


Πηγή: iefimerida.gr 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου