Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Φυλάκιση 14 μηνών στον γονέα αρνητή μάσκας που επιτέθηκε σε εκπαιδευτικό




Ένοχος κρίθηκε ο γονιός που επιτέθηκε σε καθηγητή σε σχολείο των Χανίων, επειδή δεν ήθελε να φορέσει το παιδί του μάσκα.

Η πρόεδρος αποφάσισε ποινή φυλάκισης 20 μηνών, παρά την πρόταση της εισαγγελέως για ποινή 6 μηνών. Τελικά επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή με τον όρο της καταβολής χρηματικού ποσού 400 ευρω ως δωρεά στο 2ο γυμνάσιο ελ. Βενιζελου για τις ανάγκες του σχολείου.

Νωρίτερα, στην κατάθεση του ο καθηγητής θύμα είπε : «Kάποια στιγμή αντιλήφθηκα να μπαίνει ένας μαθητής χωρίς να φοράει μάσκα. Θεώρησα καλό με βάση τις οδηγίες που είχα να του πω. Παιδί μου σε παρακαλω βάλε τη μασκα, είπα.

Μου απάντησε “δεν φοραω μάσκα”. Του είπα “αν δεν φοράς μάσκα πήγαινε εξω”.

Εκείνη τη στιγμή αντιλήφθηκα κάποιον να με κρατάει. Δέχθηκα μια κουτουλιά και μια κλωτσιά από τον κατηγορούμενο. Ματωσα στη μυτη και είχα πονοκεφαλο. Τον άκουσα να με βρίζει χυδαία».

Ο καθηγητής τόνισε μάλιστα ότι έκτοτε έχει δεχθεί τηλεφωνικές απειλές. 

Οι μάρτυρες ανέφεραν πως ο κατηγορουμενος είχε πει ότι δεν θέλει τα παιδιά του να φοράνε μάσκα γιατί είναι κακό.

Ο κατηγορουμενος ζήτησε συγνώμη για την αναστάτωση. Δήλωσε ότι είναι κατά της μάσκας για τα παιδιά.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της είπε πως δεν είχε κανένα δικαίωμα ο κατηγορούμενος να επιτεθεί, ούτε να βρίζει, ούτε να απειλεί. Παράλληλα τόνισε ότι το παράδειγμα δεν ήταν καλό μπροστά στα παιδιά και πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου