Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Η Ελλάδα αποκαλύπτει τα ψέματα και την προπαγάνδα της Τουρκίας



Συνέντευξη τύπου σε ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης για το Προσφυγικό, έδωσαν εχθές Τετάρτη, 04.03.2020, στις Βρυξέλες, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Η ελληνική αποστολή που συμμετείχε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. αποκάλυψε το σχέδιο της Άγκυρας όσον αφορά στο μεταναστευτικό και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου.

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αφού παρουσίασε ένα βίντεο που δείχνει την υποστήριξη της Τουρκίας στις μετακινήσεις προσφύγων και μεταναστών προς την Ελλάδα, επισήμανε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια «πραγματική απειλή μαζικής εισροής» με τη χειραγώγηση ανθρώπων για πολιτικούς σκοπούς, ενώ πρόσθεσε ότι ήδη από τον Ιούλιο του 2019, οι τουρκικές αρχές είχαν απειλήσει ρητά ότι πρόκειται να κάνουν ό,τι συνέβη σήμερα.

«Η Τουρκία ενθαρρύνει συστηματικά και βοηθά δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα», αναφέρεται στο βίντεο, που παρουσιάζει τις ψευδείς δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων περί ανοίγματος των συνόρων, αλλά και τις κυνικές ομολογίες διακινητών που παραδέχονταν πως είχαν λάβει εντολή από τον «αρχηγό» - όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ένας εξ αυτούς, ο οποίος μάλιστα μίλησε επώνυμα – δηλαδή από τον Ερντογάν.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχΐδης, επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε αμέσως μετά τις πρώτες επιθέσεις «που στρέφονταν εναντίον των δυνάμεών μας και ήταν πραγματικά άνευ προηγουμένου από την άποψη της έντασης και της βιαιότητας». Πρόσθεσε εξάλλου, ότι οι Τούρκοι συνοριοφύλακες προμήθευαν τους μετανάστες με δακρυγόνα και άλλα αντικείμενα, προκειμένου να καταστρέψουν το φράχτη. Κατήγγειλε επίσης, ότι στα σύνορα βρίσκονται 10.000-15.000 μετανάστες που περιμένουν να εισέλθουν παράνομα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου