Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Υπέκυψαν δύο επιβάτες του Diamond Princess



Ένας άνδρας και μια γυναίκα που συγκαταλέγονταν στους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess που μολύνθηκαν από τον COVID-19 πάνω σε αυτό πέθαναν, μετέδωσε το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Ιάπωνας λοιμωξιολόγος που ανέβηκε στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess κατήγγειλε με δριμύτητα τη «χαώδη κατάσταση» στη διαχείριση της κρίσης του Covid-19 επί του πλοίου που ετέθη σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμα και έκτοτε έγινε εστία μετάδοσης του ιού στους εγκλωβισμένους επιβαίνοντες. Ο καθηγητής ειδικευμένος στις λοιμώδεις νόσους του Πανεπιστημίου του Κόμπε, δήλωσε ότι αισθάνθηκε «τρόμο», όπως σε καμία άλλη χώρα κατά την διάρκεια της καριέρας του.

Αφού έδωσε μάχη για να λάβει άδεια από τις αρχές, επιβιβάσθηκε στο ακινητοποιημένο στο λιμάνι της Γιοκοχάμα κρουαζιερόπλοιο.

«Αυτό το πλοίο είναι τελείως κατάλληλο για τον έλεγχο της εξάπλωσης των λοιμώξεων. Δεν υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στις πράσινες (μη μολυσμένες) και κόκκινες (εν δυνάμει μολυσμένες) ζώνες και το προσωπικό μπορεί να κυκλοφορεί από την μία περιοχή στην άλλη, να τρώει, να τηλεφωνεί...», λέει.

«Βρέθηκα στην Αφρική για την επιδημία του Εμπολα. Βρέθηκα σε άλλες χώρες για την χολέρα, στην Κίνα το 2003 για το Sars...Ποτέ δεν φοβήθηκα μήπως μολυνθώ κι εγώ», δήλωσε.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου