Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Δήθεν καβγάς Κοτζιά-Ζουράρι για το Σκοπιανό ενώ και οι δύο υποστήριξαν την συμφωνία



Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει βαλθεί να τρελάνει τον κόσμο με τις εσωτερικές κόντρες μεταξύ των δύο κομμάτων την ώρα που βαδίζουν χέρι-χέρι ψηφίζοντας ό,τι ψηφίζεται.

Τελευταίο παράδειγμα ο δήθεν καβγάς μεταξύ του αντιπροέδρου της Βουλής προερχόμενου από τους ΑΝΕΛ, Κώστα Ζουράρι και του υπουργού Εξωτεριών, Νίκου Κοτζιά σε εκδήλωση του ΥΠΕΞ. Εκεί ο κ. Ζουράρις σχολιάζοντας την συμφωνία στο Σκοπιανό δήλωσε πως: «Αυτή τη στιγμή είμαστε ακρωτηριασμένοι και εγώ και οι Μακεδόνες αισθανόμαστε ως δωρηταί σώματος και οργάνων».

«Έχουμε πάθει σμίκρυνση κεφαλής», δήλωσε αφότου είχε πάρει τον λόγο από τον Νίκο Κοτζιά με το ζόρι, αφού δεν ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει. «Εμάς τους Μακεδόνες μας ακρωτηριάσατε στο καθ’ ολοκληρίαν… Ακρωτηριάσατε το όνομα μας που είναι τμήμα της ταυτότητας μας» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.



Το στραβό όνομα, προειδοποίησε ο Κώστας Ζουράρις, προκαλεί δυστυχίες. Τη στιγμή που πήρε το λόγο ο κ. Ζουράρις, ο υπουργός Εξωτερικών ήταν έτοιμος να κλείσει η συζήτηση.

Ο κ. Κοτζιάς αντέδρασε σχολιάζοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν είναι Βουλή εδώ», και τονίζοντας ότι η συζήτηση ολοκληρώθηκε. «Το πρόγραμμα έλεγε ότι μετά θα γίνουν ερωτήσεις και εισηγήσεις κι αυτό κάνω» απάντησε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, με τον υπουργό Εξωτερικών να υπαναχωρεί για να μην δοθεί έκταση στην αντιπαράθεση.

Ζουράρις: Δεν ρίχνω αριστερή κυβέρνηση

Ωστόσο ο «Μακεδονομάχος» Κώστας Ζουράρις έχει επιδείξει το προηγούμενο διάστημα τι θεωρεί πιο σημαντικό. Ανάμεσα στην βιωσιμότητα της κυβέρνησης και την Μακεδονία, ο πρώην υπουργός επέλεξε το πρώτο ψυχή τε και σώματι.

Αφού αρχικά καταψήφισε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης στην Βουλή και κατ επέκταση εξουσιοδότησε τον κ. Κοτζιά να υπογράψει την συμφωνία και εν συνεχεία σε δηλώσεις του στις 3 Ιουλίου είπε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να ρίξει αριστερή κυβέρνηση».

Τότε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είχε σχολιάσει την θητεία της κυβέρνησης λέγοντας πως: «Βεβαίως έχει πιθανότητα να εξαντλήσει τη θητεία της η κυβέρνηση», τονίζοντας ωστόσο ότι «εγώ, που είμαι αριστερός, δεν πρόκειται να ρίξω την κυβέρνηση».



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου