Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Καμμένος: Κανείς δεν ενοχλεί την κυρά της Ρω!



Με μια ανάρτηση στο twitter, απάντησε ο Πάνος Καμμένος στη διάψευση της Άγκυρας για το περιστατικό με το τουρκικό ελικόπτερο στη νήσο Ρω.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε retweet, δηλαδή προώθησε σε όσους τον ακολουθούν την ανάρτηση στελέχους των ΑΝΕΛ που έγραψε:  «Την "Κυρά της Ρω" δεν την ενοχλεί κανείς!».


Υπενθυμίζεται ότι το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε να υποβαθμίσει το περιστατικό που σημειώθηκε στη Ρω , περιγράφοντας τι ακριβώς συνέβη με το τουρκικό ελικόπτερο και την ελληνική ΠΑ.

«Δεν υπήρξε παραβίαση από το τουρκικό ελικόπτερο, λειτουργήσαμε προειδοποιητικά», υπογραμμίζουν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, συμπληρώνοντας όμως ότι «η νυχτερινή πτήση με σβηστά φώτα, στο πλαίσιο της εκ του ασφαλούς προκλητικότητας της γείτονος, εγκυμονεί κινδύνους».

Όπως τονίζεται, το τουρκικό ελικόπτερο πετούσε στα όρια του ελληνικού εναέριου χώρου με τα φώτα σβηστά, δεν παραβίασε εθνικό εναέριο χώρο, ωστόσο «λειτουργήσαμε προειδοποιητικά - αποτρεπτικά και το περιστατικό έληξε» σημειώνει το Μαξίμου.

Προσθέτει πως δεν αξιολογούμε ως μείζον το συμβάν διότι δεν είχαμε παράβαση, «ωστόσο νυχτερινή πτήση με σβηστά φώτα πλησίον νήσων -αν και εντάσσεται στο πλαίσιο μιας τακτικής εκ του ασφαλούς προκλητικότητας από την πλευρά της Τουρκίας- εγκυμονεί κινδύνους ατυχήματος».

Η Τουρκία, από την πλευρά της, αρνείται ότι υπήρχε περιστατικό.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ, Μανώλης Κωστίδης, η εφημερίδα Χουριέτ επικαλούμενη πηγές του γραφείου του πρωθυπουργού ανέφερε ότι δεν υπήρξε κανένα συμβάν με τουρκικό ελικόπτερο να κάνει χαμηλή πτήση πάνω από τη Ρω.

«Αν έχει κρίση ο Καμμένος να μπει σε κλινική - Αν χρειαστεί μπορούμε να διώξουμε τους 'Ελληνες ξανά στη θάλασσα» είχε δηλώσει νωρίτερα  ο επικεφαλής του τουρκικού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

« Οι ανεύθυνοι πολιτικοί της Ελλάδας μας τρίζουν τα δόντια. Εμείς αν χρειαστεί, ξέρουμε να ξεριζώσουμε και να σπάσουμε αυτά τα δόντια» προσέθεσε.


Πηγή : Nooz.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου