Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Μπακογιάννη: Η διαπραγμάτευση ξεκίνησε "στραβά"



Στην εκπομπή της ΕΡΤ «Focus» του Πάνου Χαρίτου με φιλοξενούμενους τον Δ. Τζανακόπουλο και την Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κυρία Μπακογιάννη με την εμπειρία που διαθέτει, εξέφρασε την ανησυχία ότι «αυτή η διαπραγμάτευση ξεκίνησε στραβά» και σημείωσε ότι ενώ όντως υπάρχει διαφορετικό κλίμα στα Σκόπια, δεν πρέπει να υποτιμηθεί η αδυναμία του κ. Ζάεφ στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό της χώρας του και ότι από την άλλη «υπάρχει μια εγγενής αδυναμία, ότι η κυβέρνηση δεν έχει μια κοινή θέση». 

«Έχουμε μια διχασμένη κυβέρνηση που υποτίμησε τον εθνικολαϊκιστή εταίρο της», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, προσθέτοντας ότι με τους χειρισμούς της κυβέρνησης «αδυνατίζει τρομερά» η εθνική θέση.

Η στάση της κυβέρνησης, όπως εκφράζεται από τον πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΞ, είπε ο κ. Τζανακόπουλος, έχει σαφέστατα κατά τον ίδιο ενιαία πολιτική τοποθέτηση. 

Είπε επίσης ο κ. Τζανακόπουλος ότι απο τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου βγαίνει ότι εμπιστεύεται τον ΥΠΕΞ και ότι δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση, ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε ποτέ σκέψη για εκλογές και πως η κυβέρνηση είναι απόλυτα προσηλωμένη στον στόχο της εξόδου από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018. 

Ο Δ. Τζανακόπουλος μίλησε για τις πολλές διαφορετικές θέσεις που υπάρχουν σήμερα στη ΝΔ από σημαίνοντα στελέχη, όπως ο αντιπρόεδρος Γεωργιάδης, και σχολίασε ότι μέσα σε έναν μήνα η ΝΔ έχει αλλάξει θέση 4-5 φορές, καταλογίζοντας στον κ. Μητσοτάκη ότι «αντιπολιτεύεται ανεύθυνα και αλλάζει τη θέση του ανάλογα με την εξέλιξη της εσωτερικής πολιτικής σκηνής».

Για να πάρει την απάντηση του από την κυρία Μπακογάννη  ότι «βεβαίως η ΝΔ βρίσκεται σήμερα κοντά στις απόψεις του 2007-2008» και πως «το πρόβλημα δεν το έχει η ΝΔ, η ΝΔ έχει μία θέση».

Σημείωσε επίσης η κυρία Μπακογιάννη ότι η ΝΔ έχει μια θέση που καθόρισε στο Βουκουρέστι, που προβλέπει τη σύνθετη ονομασία erga omnes και απαντώντας στην κατηγορία του κ. Τζανακόπουλου ότι η ΝΔ πατά πάνω σε ένα εθνικό ζήτημα για να ασκήσει αντικυβερνητική πολιτική, η βουλευτής της ΝΔ είπε ότι η θέση που εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε 4 κομματικές συνεδριάσεις «έγινε αποδεκτή από το σύνολο του κόμματος». «Πρόβλημα εσωτερικό η ΝΔ δεν έχει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την απόλυτη αποδοχή μέσα στη ΝΔ», συνέχισε και παρέπεμψε σε δημοσκοπήσεις για να υποστηρίξει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρείται καταλληλότερος για να επιλύσει το θέμα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου