Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018

Πήρε αέρα του το επιτρέπει και ο νόμος και κατέθεσε νέο αίτημα για άδεια ο ΚουφοντίναςΝέα αίτηση για χορήγηση αδείας  κατέθεσε, ο πολυισοβίτης τρομοκράτης και πρώτο πιστόλι της οργάνωσης 17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνας, στο αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου και κρατείται.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας κατέθεσε τη νέα αίτηση εκμεταλλευόμενος τη δυνατότητα που του παρέχει ο νόμος να ζητήσει ολιγοήμερη άδεια εξόδου από τη φυλακή σε διάστημα δύο μηνών από τότε που έλαβε την προηγούμενη.

Το συμβούλιο των φυλακών θα αποφασίσει για τη χορήγηση η μη δεύτερης άδειας στον Κουφοντίνα με τον εισαγγελέα που είναι ο ίδιος που έδωσε και την πρώτη άδεια να έχει δικαίωμα άσκησης «βέτο», ακυρώνοντας αν το κρίνει τη χορήγηση της άδειας, ανεξάρτητα από το αν τα άλλα δύο μέλη του Συμβουλίου ταχθούν υπέρ της χορήγησης της.

Η εν λόγω ρύθμιση που ακόμα και σήμερα ισχύει, έχει προκαλέσει αντιδράσεις από κρατούμενους, ενώ είχε εξαγγελθεί η αλλαγή της από το υπουργείο Δικαιοσύνης, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να έχει κατατεθεί νέα νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου