Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Και με την βούλα δικτατορία στην Βενεζουέλα, διέφυγε στην Κολομβία η πρώην γενική εισαγγελέας



Εκδόθηκε και το επίσημο διάταγμα μετά την συνέλευση των 545 καθεστωτικών μελών της συνέλευσης.

Η Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας, που εξελέγη με τον τρόπο που εξελέγη έπειτα από αίτημα του επίσημα δικτάτορα Νικολάς Μαδούρο, ανέλαβε την πλήρη εξουσία του Κοινοβουλίου της χώρας, που βρισκόταν μέχρι εχθές υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης.

Η Συνέλευση των 545 μελών ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να «αναλάβει την εξουσία να νομοθετεί επί των θεμάτων που στοχεύουν άμεσα στην εγγύηση της διατήρησης της ειρήνης, της ασφάλειας, της εθνικής κυριαρχίας, του κοινωνικού- οικονομικού συστήματος, των αγαθών του Κράτους και της υπερίσχυσης των δικαιωμάτων των Βενεζουελάνων».

Η πρώην γενική εισαγγελέας της Βενεζουέλας Λουίσα Ορτέγα, η οποία είχε δηλώσει πως φοβόταν ότι θα τη δολοφονούσαν, διέφυγε χθες Παρασκευή στην Κολομβία, μερικές ώρες αφότου η Συντακτική Συνέλευση, η οποία την καθαίρεσε την 5η Αυγούστου και ανέλαβε τη νομοθετική εξουσία.

Η Βραζιλία, η Αργεντινή, η Παραγουάη και η Ουρουγουάη, τέσσερα ιδρυτικά μέλη της εμπορικής ένωσης χωρών της Λατινικής Αμερικής, Mercosur, αποδοκίμασαν τη δημιουργία της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης (ANC) στη Βενεζουέλα.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου