Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016

Σήμερα είναι η χειρότερη μέρα του χρόνου ή αλλιώς Blue MondayΜαθηματική εξίσωση αποδεικνύει ότι σήμερα είναι η χειρότερη μέρα του χρόνου, πράγμα που μας δικαιολογεί να είμαστε μελαγχολικοί

Η Δευτέρα, αδιαμφισβήτητα δεν αποτελεί την αγαπημένη μέρα της εβδομάδας. Η αρχή της εβδομάδας είναι δύσκολη και τους περισσότερους μας βρίσκει με κακή διάθεση.

Πλέον υπάρχει και μαθηματική εξίσωση που επιβεβαιώνει όλους εκείνους που ισχυρίζονται ότι η Δευτέρα είναι η χειρότερη μέρα της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, κάθε χρόνο, η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου είναι η πιο καταθλιπτική μέρα ολόκληρου του έτους και αποκαλείται Blue Monday.

Ο ψυχολόγος Dr Cliff Arnall το 2005 δημιούργησε μία εξίσωση προκειμένου να βρει ποια μέρα είναι χειρότερη του κόσμου.

Συνδύασε, λοιπόν, τον άσχημο καιρό του Ιανουαρίου, τα χρέη του Δεκεμβρίου και τα Χριστούγεννα που πέρασαν και χρειάζεται να περιμένουμε έναν ολόκληρο χρόνο για να ξαναέρθουν. Ο μαθηματικός του τύπος εμπεριέχει τα χρέη, τους στόχους που δεν επιτεύχθηκαν και τις γιορτές που πέρασαν, για να στηρίξει την άποψή του για την «Blue Monday».

Ωστόσο, άλλοι επιστήμονες εξηγούν γιατί πέφτουμε σε κατάθλιψη λίγο μετά τα Χριστούγεννα. Η βρετανίδα οικονομολόγος Jane Clack, ειδική σε θέματα χρεών, επισημαίνει ότι πολλοί καταναλωτές κατά την διάρκεια των γιορτών ψωνίζουν με πιστωτικές κάρτες, συχνά λίγο παραπάνω από όσο αντέχει η τσέπη τους και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με τα χρέη τους.
Ταυτόχρονα η διατροφολόγος Alison Clark επισημαίνει ότι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ζάχαρης και καφεΐνης, που περιέχεται εκτός από τον καφέ στα αναψυκτικά, μπορεί να προκαλέσουν νευρικότητα και πονοκέφαλο και καλό θα ήταν να αποφεύγονται την «Blue Monday» και γενικότερα τον Ιανουάριο, μια και είναι ο μήνας που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις υποχρεώσεις μας και την σκληρή πραγματικότητα, μετά την ανεμελιά των Χριστουγέννων.

Πάντως η πλειονότητα των επιστημόνων επισημαίνει ότι ο τύπος αυτός δεν μπορεί να σταθεί επιστημονικά και δεν γίνεται αποδεκτός από  τους μαθηματικούς, που τον κατατάσσουν στις «ψευδοεπιστήμες» και τον απορρίπτουν ως ανοησίες.Πηγή


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου