Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Λέσι: Προσπάθησα πολλές φορές να πάω στην Αλβανία, παντού όμως έβρισκα 'φράχτη' αστυνομικών



Αφυδατωμένος και ταλαιπωρημένος ο μικρός Φοίβος, όπως και ο Τζέιμς Κλοντ Λέσι. Ζούσαν όλο αυτό το διάστημα με φρούτα, κότες και κουνέλια που έκλεβε από κοτέτσια ο πατέρας του

Τέλος μπήκε μετά από σχεδόν 20 ημέρες στο θρίλερ αναζητήσεων του 33χρονου Αλβανού συζυγοκτόνου Τζέιμς Κλοντ Λέσι και του 4χρονου γιου του Φοίβου, που απήγαγε αμέσως μετά την φρικτή δολοφονία της πρώην συζύγου του, μπροστά στα μάτια του μεγαλύτερου γιου του, μόλις 6,5 ετών.

Ο Αλβανός δολοφόνος εντοπίστηκε και συνελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής από άντρες της Αστυνομίας σε αποθήκη, μόλις μερικά χιλιόμετρα έξω από την Ορμύλια Χαλκιδικής, όπου και διέπραξε το ειδεχθές έγκλημα. Μαζί του ήταν και ο 4χρονος γιος του Φοίβος, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του και ήδη παραδόθηκε από τους αστυνομικούς στον παππού και την γιαγιά του στην Ορμύλια.

Ο Λέσι οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Πολύγυρου Χαλκιδικής και εξετάστηκε από τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση ώστε να φωτιστούν οι λεπτομέρειες της φυγής του όλο αυτό το διάστημα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του News247, ο δράστης είχε βρει καταφύγιο με το παιδί του στην συγκεκριμένη καλύβα με τα ελενίτ στην στέγη, με δύο ράντζα στο εσωτερικό της, μόλις το τελευταίο 24ωρο και τις Αρχές ειδοποίησε ένας Αλβανός εργάτης που κλάδευε ελιές στην περιοχή και αντιλήφθηκε τον πατέρα και τον γιο.

Συγκεκριμένα, ο εργάτης κάλεσε στις 10:30 το πρωί της Κυριακής και τους υπόλοιπους εργάτες όταν είδε έξω από την συγκεκριμένη καλύβα ίχνη φωτιάς και αυτό του τράβηξε την προσοχή και πήγε να δει τι ήταν, με αποτέλεσμα να δει τον Λέσι και το παιδί. Τότε ζήτησε από τους υπόλοιπους να πάνε να του πιάσουν κουβέντα για να τον καθυστερήσουν μέχρι να έρθουν οι Αρχές και έστειλε μήνυμα από το κινητό του στη σύζυγό του.

Στη συνέχεια, εκείνη κάλεσε τηλεφωνικά τον παππού του παιδιού που τον γνώριζε και εκείνος με τη σειρά του κάλεσε την Αστυνομία και ξεκίνησε και εκείνος να μεταβεί στην περιοχή. Οι αστυνομικοί βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση και έφτασαν σύντομα, με τον Λέσι να μην κάνει την παραμικρή προσπάθεια να αντισταθεί και έτσι του πέρασαν τις χειροπέδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News247, η συγκεκριμένη καλύβα, σύμφωνα με το ημερολόγιο ερευνών, είχε ερευνηθεί πολλές διαδοχικές φορές τις προηγούμενες ημέρες από αστυνομικούς και εθελοντές που έψαχναν στην περιοχή, ενώ στην κατοχή του δράστη δεν βρέθηκαν χρήματα ούτε κινητό τηλέφωνο και τόσο εκείνος όσο και το παιδί ήταν αρκετά ταλαιπωρημένοι. Όλο αυτό το διάστημα άλλωστε επιβίωναν με φρούτα, κότες και κουνέλια που έκλεβε από κοτέτσια ο πατέρας του, όπως παραδέχτηκε ο Τζέιμς Κλοντ Λέσι στους αστυνομικούς.

Ο στενός αστυνομικός κλοιός τον εγκλώβισε στην Ορμύλια

Πρόσθετα, ο συλληφθείς φέρεται να είπε μεταξύ άλλων, στους αστυνομικούς που τον ανακρίνουν αυτή την ώρα, ότι τις τελευταίες ημέρες αποπειράθηκε μαζί με το γιο του, πολλές φορές και περπατώντας, να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη μέσω Μουδανιών, ώστε να διαφύγει στην Αλβανία, ωστόσο τον αποθάρρυναν τα πολυάριθμα μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. που έβλεπε στην περιοχή και επέστρεψε πίσω στην περιοχή της Ορμύλιας συνεχίζοντας να αλλάζει καταφύγια, την ίδια στιγμή που ο κλοιός γύρω του συνεχώς στένευε. Ένας ηλικιωμένος είχε ενημερώσει τις προηγούμενες ημέρες τις τοπικές Αρχές πως τον είχε δει να περιφέρεται στην περιοχή των Μουδανιών.
Ο μικρός Φοίβος μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις, καθώς ήταν αφυδατωμένος και ταλαιπωρημένος, ενώ τόσο εκείνος όσο και ο πατέρας του φορούσαν τα ίδια ρούχα από την ημέρα εξαφάνισής τους. Ήδη έχει οριστεί ψυχολόγος της αστυνομίας για την απαραίτητη στήριξη που θα χρειαστεί το παιδί.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί, αυτό που το News247 είχε τονίσει σχετικά με την υπόθεση πως παρά τα όσα ισχυριζόταν ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, οι αποκαλύψεις του οποίου προκάλεσαν φρενίτιδα στους πολίτες της Αττικής, με αποτέλεσμα εκεί που μέχρι πρότινος δεν υπήρχε η παραμικρή μαρτυρία για την Αθήνα και τα Μέγαρα, ξαφνικά όλοι να τον βλέπουν στην Αθήνα, οι αστυνομικές δυνάμεις της Κεντρικής Μακεδονίας συνέχισαν μέχρι και σήμερα τις αναζητήσεις τους και τις έρευνές τους στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής.

Ούτε εκείνοι άλλωστε είχαν πειστεί, ενώ η σωστή τους απόφαση να «κλειδώσουν» την περιοχή με μπλόκα και να χτενίζουν τις αγροτοδασικές εκτάσεις, εγκλώβισε τον Λέσι στην συγκεκριμένη περιοχή. Άλλωστε ο ίδιος παραδέχτηκε μέσω της κατάθεσής του στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πολυγύρου: «Προσπάθησα πολλές φορές να φτάσω Θεσσαλονίκη για να πάω στην Αλβανία, παντού όμως έβρισκα έναν «φράχτη» αστυνομικών!».

Μάλιστα, όπως το News247 ανέφερε σε προηγούμενο ρεπορτάζ του, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. από την Βόρεια Ελλάδα δεν μπορούσαν να αποκλείσουν να χρησιμοποιήθηκε κάποιος ή να έπαιξε κάποιος επίτηδες τον ρόλο του «Lesi» στα Μέγαρα για να βοηθήσει τον Αλβανό συζυγοκτόνο να διαφύγει.

Υπενθυμίζεται, ότι μερικά χιλιόμετρα έξω από την Ορμύλια Χαλκιδικής, η Αστυνομία είχε βρει το μόνο στιβαρό στοιχείο που έδινε ένα στίγμα για τον Λέσι και αυτό δεν ήταν άλλο από το μηχανάκι μικρού κυβισμού με το οποίο και διέφυγε από τον τόπο του εγκλήματος, το οποίο το είχε εγκαταλείψει και κρύψει στα Ψακούδια. Από τότε οι αστυνομικοί σάρωναν και δεν σταμάτησαν να σαρώνουν όλα τα εγκαταλελειμμένα σπίτια, αγροικίες και εξοχικά της ευρύτερης περιοχής με τα σημερινά αποτελέσματα.

Σε ότι αφορά την δολοφονία της πρώην συζύγου του, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε πως ήταν προμελετημένη και ισχυρίστηκε πως ήταν αποτέλεσμα έντονου τσακωμού που είχαν εκείνη την ημέρα, ενώ αρνήθηκε πως μετέφερε μαζί του το μαχαίρι με το οποίο κατέσφαξε την πρώην σύζυγό του και ισχυρίστηκε επίσης, πως το βρήκε στο σπίτι και το άρπαξε πάνω στην οργή του. Ο Λέσι αναμένεται να οδηγηθεί αύριο το πρωί ενώπιον του Εισαγγελέα Χαλκιδικής με την βαρύτατη σε βάρος του σχηματισμένη δικογραφία.


Πηγή : news247.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου