Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Μεϊμαράκης: Ο πρωθυπουργός να ενημερώσει άμεσα τη Βουλή



Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του. Είπε, πάντως, ότι η Ελλάδα μπορεί ακόμα να σωθεί, ενώ κάλεσε όλους τους βουλευτές να στηρίξουν τον Ευ.Μεϊμαράκη.

«Θα είμαι δίπλα στον Ευ.Μεϊμαράκη, σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή. Να είμαστε όλοι δίπλα του. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε όλες τις γέφυρες με την Ευρώπη. Αλλά οι ευρωπαίοι ξέρουν ότι εμείς είμαστε πραγματικοί ευρωπαίοι. Είμαστε η μόνη γέφυρα με την Ευρώπη, που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να καταστρέψει. Όσο είμαστε ενωμένοι, θα μπορούμε να διορθώσουμε όσα καταστραφούν. Θα κάνω προσωπικά τα πάντα για να κρατήσουμε αυτή τη σχέση με την Ευρωπη ανέπαφη» τόνισε.

Δριμύτατη επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Ευ.Μεϊμαράκης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει παγιδευτεί για το εάν θα υπογράψει τη συμφωνία.

«Οι ώρες που έρχονται είναι καθοριστικές, κρίνεται η κοινωνική συνοχή, η παραμονή μας στην ευρωζώνη, τα εθνικά μας συμφέροντα. Ποτέ δεν ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα» σημείωσε.

O κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να κάνει κάποια κίνηση εκτός ευρώ, χωρίς τη νομιμοποίηση των πολιτών.

«Να το βγάλει από το μυαλό του. Αλλιώς να ζητήσει νομιμοποίηση από τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος κάλεσε τον πρωθυπουργό μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα, να ενημερώσει σε μία προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Είπε ακόμα ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε κλειστή σύσκεψη πολιτικών αρχηγών εάν πρώτα ο κ. Τσίπρας δεν ενημερώσει δημόσια τον ελληνικό λαό και τη Βουλή.

Επίσης, ανέφερε ότι χθες το βράδυ, όταν άκουσε τις δηλώσεις των Ευρωπαίων ηγετών -ιδίως τα περί σύσκεψης κορυφής των «28»- και στη συνέχεια άκουσε τον «χαρούμενο» πορωθυπουργό, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον ενημέρωσε για τις ευθύνες όλων.

Χαρακτηριστικό ένα απόσποσμα των όσων είπε ο κ. Μεϊμαράκης: «Και βγήκε ο άλλος χαμογελαστός να πει τι καλά που πήγε η διαπραγμάτευση. Από πού αντλείται αυτή η χαρά; Μήπως ο χαρούμενος να γυρίσει στην Αθήνα να μας εξηγήσει στη Βουλή τι έχει συμβεί και αν δεν μπορεί να κάνει αυτό που του ζητούν να βρει τρόπο να αποτραπεί η καταστροφή; Εγκλήματα εις βάρος του ελληνικού λαού δεν συγχωρούνται, δεν διαγράφονται, δεν παραγράφονται.»

Σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά στη ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης ευχαρίστησε προσωπικά τον Αντώνη Σαμαρά.

Επίσης αναφέρθηκε ονομαστικά στην προσφορά όλων των πρώην πρωθυπουργών της παράταξης, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρα, καθώς και των πρώην προέδρων του κόμματος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην τελευταία διακυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ενώ για τη διαδοχή στην ηγεσία του κόμματος είπε ότι όταν ομαλοποιηθεί η πορεία της χώρας θα γίνει συζήτηση.

«Αυτό δεν είναι του παρόντος. Ζητών την έγκρισή σας, την εμπιστοσύνη σας για να μπορέσουμε να πορευτούμε με τη συμμετοχή όλων. Σας καλώ σε επαγρύπνηση.»

Τι είπε η Ντόρα Μπακογιάννη

O Μεϊμαράκης έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη της παράταξης και μπορεί να ενώσει το σύνολο των δυνάμεών της, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η Ντόρα Μπακογιάννη.

Σχετικά με την πορεία της χώρας και των διαπραγματεύσεων, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι «ο δρόμος μπροστά μας είναι ο πιο δύσκολος της ζωής μας» ενώ αναφέρθηκε στα άρθρα 2 και 7 της Συνθήκης της Λισαβόνας κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου «να βρεθούμε και με αναστολή δικαιωμάτων, όπως του δικαιώματος ψήφου, εάν τα πράγματα πάνε πολύ άσχημα».

Για το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, η κ. Μπακογιάννη συμφώνησε ότι πρέπει να διεξαχθεί θεσμικά και όχι άτυπα, και εξέφρασε την συμφωνία της με την άποψη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ότι η ΝΔ δεν μπορεί να συμμετάσχει σε άτυπο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.


Newsroom ΔΟΛ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου