Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Ποιος ήταν ο αστυνομικός που «χάθηκε» στον Κολωνό από σφαίρα του γιου του



Ο Νικόλας, ο «άοκνος εργάτης» της Ασφάλειας Αττικής, έτσι τον χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί που είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του, φανερά συντετριμμένοι από τον άδικο χαμό του.

Ο Νίκος Κότσαλος ήταν

ένα από τα ελάχιστα ανθρώπινα «τοτέμ» του αστυνομικού μεγάρου της Λ. Αλεξάνδρας που είχε ασχοληθεί και δει να περνούν από μπροστά του δεκάδες παράνομοι, του χθες και του σήμερα. Η φυσιογνωμία του πασίγνωστη στους παλιούς και νέους συναδέλφους του που τον αντίκριζαν να περνά από μπροστά τους με το κλασικό καπέλο τζόκεϊ, την τσάντα που περνούσε χιαστί στον ώμο του, και την μοτοσυκλέτα του, που πάρκαρε στην οδό Μηλέων. Ανάμεσα στα υπηρεσιακά θέματα πάντα άφηνε ένα περιθώριο αναφοράς στη μεγάλη του αγάπη, τους παραδοσιακούς χορούς της Ηπείρου που μανιωδώς ήθελε να μεταδώσει στα μικρά παιδιά.

Για πολλές δεκαετίες υπηρετούσε στο τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και τα τελευταία χρόνια στο τμήμα Προστασίας Περιβάλλοντος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων. Οι συνάδελφοί του τον χαρακτηρίζουν ως έναν από τους πιο εργατικούς αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής που βρισκόταν μέσα σε όλα, χωρίς να δυσανασχετεί για την πολύωρη εργασία και τις εντολές των ανωτέρων του.

Ήταν γνωστή η αγάπη του για την Ηπειρο και για τους παραδοσιακούς χορούς, τους οποίους δίδασκε στα μικρά παιδιά. Για αυτούς τους λόγους αφιέρωνε τον περισσότερο από τον ελεύθερο χρόνο του, μαζί με τους δύο γιους του, στον χορευτικό σύλλογο «Ορφέας», του οποίου ήταν ιδρυτικό μέλος.

Η ασύλληπτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, μέσα στις εγκαταστάσεις του συλλόγου στη συμβολή των οδών Λένορμαν και Καμβουνίων. Βρισκόταν εκεί μαζί με έναν από τους γιους του, ετοιμάζοντας κάποιες παραδοσιακές στολές. Κάτω από άγνωστες συνθήκες, φαίνεται να είχε αφήσει εκτεθειμένο το υπηρεσιακό του όπλο.

Οι πρώτες αστυνομικές πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο γιος του είχε πάρει το όπλο και καθώς το περιεργαζόταν, αυτό εκπυρσοκρότησε. Η σφαίρα φαίνεται να διαπέρασε τα δάκτυλά του και έπληξε τον πατέρα του στην κοιλιακή χώρα. Ο 53χρονος αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ελπίς, όπου λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο γιος του μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής ανέλαβαν τη διερεύνηση των συνθηκών του θανατηφόρου τραυματισμού, ενώ στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες για την εργαστηριακή διαλεύκανσή του.

Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έλεγαν με νόημα: «Από το τμήμα Ανθρωποκτονιών ξεκίνησε, σε αυτό εξελίχθηκε ως αστυνομικός, και από μια κακιά στιγμή σε αυτό... κατέληξε. Εμείς πρέπει να ερευνήσουμε τις συνθήκες θανάτου του και μετά να πάμε στην κηδεία του»...



του Παναγιώτη Σπυρόπουλου

Πηγή : thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου