Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Κομισιόν : Επαρκώς περιεκτική για σημείο εκκίνησης η λίστα της κυβέρνησης



Επαρκώς περιεκτική για σημείο εκκίνησης μιας επιτυχούς ολοκλήρωσης της αξιολόγησης χαρακτηρίζει τη λίστα των ελληνικών μεταρυθμίσεων που εστάλη το πρωί της Τρίτης στις Βρυξέλλες πηγή της Κομισιόν.

"Κατά την άποψη της Επιτροπής, αυτή η λίστα είναι επαρκώς περιεκτική ώστε να αποτελέσει αποδεκτό σημείο εκκίνησης για μία επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης", δήλωσε η πηγή.

Και συμπλήρωσε: "Είμαστε ιδιαιτέρως ενθαρρυμένοι από την ισχυρή δέσμευση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς".

Νωρίτερα, αξιωματούχος της ΕΕ τον οποίο επικαλείται σε σημερινό της δημοσίευμα η Wall Street Journal επισήμανε ότι το σημαντικό είναι τα μέτρα της λίστας να ευθυγραμμίζονται με τους όρους του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας και της παραλαβής του καταλόγου πριν την προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη που θα επικυρώσει την τετράμηνη παράταση.

Το άρθρο επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση μετατόπισε χρονικά την αποστολή της λίστας για σήμερα, ενώ αρχικά ήταν αναγκαίο να γίνει μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Όπως αναφέρεται, πηγές της Αθήνας υποβαθμίζουν την σημασία της μικρής καθυστέρησης σημειώνοντας ότι έχουν ήδη αποστείλει την πρόχειρη λίστα νωρίτερα τη Δευτέρα.

"Αναμένουμε ακόμα τη λίστα σήμερα, αλλά αν έρθει στις 6 το πρωί αύριο τότε θα είναι εντάξει για εμάς", είπε ο αξιωματούχος.

Όπως τονίζει, ωστόσο, το άρθρο, αυτή η ολιγόωρη καθυστέρηση δείχνει ότι η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει δυσκολίες να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δανειστών της από τη μια και να μειώσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις από την άλλη.


Πηγή 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου