Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Τη γυναίκα που έκρυψε τον Ξηρό ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. -Το απίστευτο οπλοστάσιο και το τηλεφώνημα που τον αποκάλυψε


Μία γυναίκα, η οποία βοήθησε και έκρυψε τον Χριστόδουλο Ξηρό τους προηγούμενους μήνες αναζητά η ΕΛ.ΑΣ., την ώρα που οι έρευνες στο σπίτι που έμενε ο τρομοκράτης στην Ανάβυσσο αποκαλύπτουν το τεράστιο οπλοστάσιο που είχε στη διάθεσή του.

Κάτοικοι της περιοχής έχουν ήδη αναφέρει στις μαρτυρίες τους ότι είχαν δει τον Χριστόδουλο Ξηρό να κυκλοφορεί στο δρόμο με μία γυναίκα, την οποία αναζητά πλέον η Αντιτρομοκρατική ως το άτομο που βοήθησε τον τρομοκράτη που καταζητούνταν.

Μάλιστα, ίσως να είναι και εκείνη που πριν από έξι μήνες νοίκιασε το σπίτι στο οποίο έμενε ο Ξηρός. Οι αρχές έδειξαν φωτογραφία του τρομοκράτη στον ιδιοκτήτη του σπιτιού, αλλά εκείνος δεν τον αναγνώρισε, οπότε μεσολάβησε άλλο πρόσωπο που με πλαστά στοιχεία νοίκιασε το σπίτι.

Το οπλοστάσιο

Στο μεταξύ, όλη τη νύχτα οι αστυνομικοί έκαναν «φύλλο και φτερό» το σπίτι στο οποίο έμενε ο Ξηρός στην Ανάβυσσο, ενώ οι έρευνες μπορεί να συνεχιστούν ακόμη και για δέκα ημέρες, αφού πέρα από τον οπλισμό, αναζητούνται δακτυλικά αποτυπώματα και DNA συνεργατών του.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί ένα ρουκετοβόλο, τρία βλήματα RPG, ένα βαρέλι γεμάτο εκρηκτικά- το βάρος του μπορεί να φτάνει ακόμη και στα 100 κιλά- οχτώ καλάσνικοφ, από τα οποία τα δύο έχουν σκοπευτικά λέιζερ, τρία πιστόλια, δύο χειροβομβίδες και πυροκροτητές.

Ακόμη, βρέθηκαν ιδιόχειρες σημειώσεις που εξετάζονται, οι οποίες πιθανότατα αφορούν σχεδιασμό επιθέσεων. Η αντιτρομοκρατική είναι βέβαιη ότι ο Ξηρός ετοίμαζε μεγάλο χτύπημα, πιθανότατα με παγιδευμένο αυτοκίνητο, πρακτική που έχει ακολουθήσει και η 17 Νοέμβρη. Με τα εκρηκτικά που είχε θα έφτιαχνε βόμβα μεγάλης ισχύος, ενώ με τη χρήση των σακιών άμμου που επίσης βρέθηκαν θα κατευθύνονταν το χτύπημα στον επιθυμητό στόχο.

Το τηλεφώνημα με την πληροφορία

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από τη σύλληψη του Ξηρού υπήρξε τηλεφώνημα, από κάποιον που ενημέρωσε τις αρχές ότι στην περιοχή της Ανάβυσσου κυκλοφορούσε κάποιος που έμοιαζε στον καταζητούμενο. Ετσι οι έρευνες στράφηκαν προς στα εκεί και στήθηκε η επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψή του το Σάββατο. Υπενθυμίζεται ότι ο Ξηρός είχε επικηρυχθεί για ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ερευνες σε άλλες πόλεις

Αναζητώντας τους συνεργούς του Ξηρού, οι αρχές στρέφονται σε ασύλληπτα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς. Οι έρευνες γίνονται σε Αίγιο, Λουτράκι και Θεσσαλονίκη, ενώ ενδεχομένως θα επεκταθούν και στην Ηπειρο.



Πηγή: iefimerida.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου