Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Επιμένει ο χιονιάς στην Αττική


Με λευκό σκηνικό να επικρατεί ακόμη και σε νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας και με το θερμόμετρο να δείχνει έως και -16 βαθμούς Κελσίου εκδηλώνεται από χθες το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Οι χιονοπτώσεις, που σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας θα αρχίσουν να εξασθενούν από αύριο, προκάλεσαν αρκετά προβλήματα: διακοπές ηλεκτροδότησης, βλάβες στο οδικό δίκτυο και σε αρκετά σημεία κυκλοφορία οχημάτων μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Στη Σαμοθράκη το χιόνι υπερέβη σε ύψος το ένα μέτρο, ενώ στον Eβρο οι πλημμυρισμένες παραποτάμιες εκτάσεις θύμιζαν παγοδρόμια.
Στην Κρήτη χωριά αποκλείστηκαν και εκχιονιστικά μηχανήματα απεγκλώβισαν τους επιβάτες δέκα οχημάτων.
Τραυματισμοί
Στην περιοχή της Βιάννου Ηρακλείου «δίπλωσαν» νταλίκες χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί, ενώ αρκετοί κτηνοτρόφοι επέλεξαν να περάσουν τη νύχτα στα ποιμνιοστάσιά τους.
Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν, επίσης, στις Κυκλάδες, στο Βόρειο Αιγαίο και στις Σποράδες, ενώ σε περιοχές της Κοζάνης και των Γρεβενών σημειώθηκε ολικός παγετός. Ο υδράργυρος έπεσε στους -16 βαθμούς Κελσίου στο Καϊμακτσαλάν, -15 στον Παρνασσό, -13 στο Μέτσοβο, -12 στα Ιωάννινα, -11 στη Φλώρινα και -10 στην Κοζάνη.
Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, στην Αττική -τα βόρεια προάστια της οποίας καλύφθηκαν με λευκό πέπλο- οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και σήμερα, ενώ αναμένεται να είναι εντονότερες από χθες. Στην υπόλοιπη χώρα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, οι οποίοι θα υποχωρήσουν από το μεσημέρι, ενώ οι θερμοκρασίες προβλέπονται πολύ χαμηλές με ολικό παγετό σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.
Εξασθένηση των χιονοπτώσεων αναμένεται από αύριο, με λίγα τοπικά συμβάντα σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας και της Ανατολικής Στερεάς, ενώ θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Την Παρασκευή χιόνια αναμένονται μόνο στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και στην Κρήτη.

Κατερίνα Ροββά


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου