Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Αντιδράσεις στη Βουλή για την καταγγελία Χαϊκάλη


Στη Βουλή μεταφέρθηκαν οι αντιδράσεις για τις καταγγελίες του βουλευτή Π. Χαϊκάλη περί χρηματισμού του, με το προεδρείο να καλεί την δικαιοσύνη να ενεργήσει άμεσα ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά πάνω από αυτές.

"Είναι ντροπή, είναι όνειδος για τον κοινοβουλευτισμό, τη δημοκρατία αλλά και την αξιοπρέπεια του Έλληνα πολίτη να ευτελίζονται έτσι όλοι οι θεσμοί. Απαιτώ τη δικαιοσύνη λοιπόν να με σεβαστεί ως πολίτη και να μας σεβαστεί όλους εδώ μέσα και να τιμωρήσει σε αντίθετη περίπτωση που δεν αποδειχθούν οι καταγγελίες όλους όσοι, όλους όσες έχουν μεθοδεύσει τέτοιου είδους κατασκευάσματα για να καταστρέφεται η σχέση του πολίτη με το κοινοβούλιο", σημείωσε η Φωτεινή Πιπιλή.

"Παρακαλώ όμως από τη θέση αυτή την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να δώσει εντολή να γίνει έρευνα άμεσα και σε βάθος ούτως ώστε εάν μεν οι καταγγελίες είναι αληθινές αυτός ο οποίος επιχείρησε αυτό το οποίο καταγγέλθηκε να υποστεί τα (...) των πράξεών του, εάν όμως είναι ψευδής επιτέλους αυτεπάγγελμα ο αρμόδιος εισαγγελέας να ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον εκείνου ο οποίος μηχανεύεται τέτοιου είδους καταγγελίες για ψευδή καταμήνυση", ήταν η τοποθέτηση του Χρ. Μαρκογιαννάκη.

"Απευθυνόμαστε προς πάσα κατεύθυνση και προς τις δικαστικές και ανακριτικές αρχές. Αλλά και προς όλα τα κόμματα της Βουλής και τον πρόεδρο της Βουλής. Δεν είναι δυνατό να υπάρχει οποιαδήποτε ανοχή σε τέτοια φαινόμενα. Και πιστεύουμε ότι απ' ευθείας σήμερα άμεσα πρέπει να δοθούν όλες οι απαντήσεις", ανέφερε ο Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος από το ΠΑΣΟΚ.

"Όχι μόνο συνυπογράφω και συνηγορώ αυτά που λέει ο κ. Τριαντάφυλλος και βεβαίως τα καταδικάζουμε διότι κάνουν κακό επανειλλημένα έχει τονίσει ο κ. Κακλαμάνης όλη αυτή η συμπεριφορά στο ίδιο το κοινοβούλιο και σε κάθε περίπτωση θα επικρατήσει και κάποια λογική. Φτάνουν τα σόου δεν είναι εδώ ούτε τηλεόραση, ούτε θέατρο, επιτέλους έχει σοβαρά προβλήματα η χώρα και εγώ κ. Τριαντάφυλλε σας λέω και διαμέσου του προεδρείου ότι ήδη έπρεπε να έχει, δεν το ξέρω, ο εισαγγελέας να τους καλέσει και όχι απλά να τους διερευνήσει αλλά κάποια στιγμή πρέπει να τιμωρούνται αυτοί οι οποίοι διαδίδουν, λένε, συμπεριφέρονται έτσι και προσβάλλουν κυρίως το θεσμό του κοινοβουλίου και της δημοκρατίας", επισήμανε από τη μεριά του ο Γ. Δριβελέγκας.

Νωρίτερα, πάντως ο Αλ. Τσίπρας είχε κάνει λόγο για σοβαρές καταγγελίες υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να εκτιμήσει τα στοιχεία ενώ το ΠΑΣΟΚ ζήτησε άμεση διερεύνηση της υπόθεσης.


Πηγή : mega.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου