Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Ο διευθυντής του Βρετανικού μουσείου έχει τεράστιο θράσος : Θα έπρεπε να χαίρεστε που δανείζουμε Γλυπτά


Δεν φτάνει που το Βρετανικό μουσείο δάνεισε ένα από γλυπτά που αφαίρεσε και υπεξαίρεσε ο λόρδος Έλγιν από τον Παρθενώνα, ο διευθυντής του μουσείου, Νέιλ ΜακΓκρέγκορ προχώρησε και σε προκλητικές δηλώσεις δείχνοντας το πόσο θρασύς είναι σε όλο τον κόσμο.

«Η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι ενθουσιασμένη που ένα από τα μάρμαρα θα εκτεθεί στο Ερμιτάζ» δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC.

«Ελπίζω ότι οι Έλληνες θα χαρούν που ένα νέο πολύ μεγάλο κοινό θα μπορέσει να δει τα σπουδαία δημιουργήματα της Αρχαίας Ελλάδας. Άνθρωποι που δεν θα μπορέσουν ποτέ να ταξιδέψουν στην Αθήνα ή το Λονδίνο θα μπορούν τώρα στη Ρωσία να καταλάβουν και να δουν το μεγαλείο αυτών των αγαλμάτων»

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου απο το ραδιόφωνο του BBC αν θα δάνειζε το συγκεκριμένο άγαλμα σε ελληνικό μουσείο απάντησε: «Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι είμαστε διατεθειμένοι να δανείσουμε τα Ελγίνεια, φτάνει να είναι εφικτή η μεταφορά τους, να υπάρχει σοβαρός λόγος για να εκτεθούν κάπου αλλού και εκεί που θα πάνε να είναι ασφαλή και να υπάρχουν εγγυήσεις για την επιστροφή τους στο Βρετανικό Μουσείο».

Κάποιος θα πρέπει να πει στο διευθυντή του μουσείου ότι δεν δανείζεσαι κάτι που σου ανήκει το παίρνεις πίσω απλά.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου