Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Ερώτηση στον υπουργό παιδείας από τον Βουλευτή Ηλείας της Ν.Δ. Γιώργο Κοντογιάννη για τα φυλλάδια έξω από Γυμνάσια και Λύκεια



Πριν λίγες ημέρες έστειλε στο email του NOW ένας αγανακτισμένος γονιός πολύ σοβαρές καταγγελίες που αφορούν την προσπάθεια προσυλητισμού των μαθητών Λυκείων και Γυμνασίων στην περιοχή της Καλλιθέας από οργανώσεις με την  μέθοδο των φυλλαδίων.

Με αφορμή αυτή την καταγγελία την οποία δημοσιεύσαμε 3/11/2014  http://newsotherwise.blogspot.gr/2014/11/blog-post_47.html  ευαισθητοποιήθηκε ο Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας κύριος Γιώργος Κοντογιάννης και έκανε ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό  παιδείας και θρησκευμάτων κύριο Ανδρέα Λοβέρδο  ζητώντας απάντηση για αυτά τα φαινόμενα και τα μέτρα που θα ληφθούν στο μέλλον για την αποτροπή τέτοιων φαινομένων :


Γιώργος Κοντογιάννης
Βουλευτής Ηλείας
Νέα Δημοκρατία

Ερώτηση

Προς τον Υπουργό
Παιδείας και Θρησκευμάτων


Θέμα:  Διανομή φυλλαδίων σε σχολεία

Τεράστια ανησυχία προκαλεί στους γονείς το φαινόμενο της διανομής φυλλαδίων με κάθε λογής περιεχόμενο σε μαθητές από εξωσχολικούς παράγοντες.
Προκαλεί δε απορία πως οι παράγοντες αυτοί προσεγγίζουν με τόση ευκολία τα σχολεία και μοιράζουν υλικό που δεν ελέγχεται από κανένα με στόχο να προσηλυτίσουν τους μαθητές.
Η ερώτηση γίνεται με αφορμή το περιστατικό που κατήγγειλαν γονείς σχετικά με τη διανομή του φυλλαδίου «ΑΝΤΙΦΑ-Καλλιθέα» στους μαθητές του 5ου Λυκείου Καλλιθέας (αλλά και άλλων σχολείων της ίδιας περιοχής), το οποίο περιέχει αναφορές κατά της αστυνομίας και της δικαιοσύνης.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Ποια μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν στα σχολεία ώστε να μην είναι δυνατή η προσέγγιση των μαθητών και η χορήγηση σε αυτούς υλικού που δεν έχει σχέση με τις σχολικές τους δραστηριότητες;


           7.11.14                                                               Ο ερωτών βουλευτής 



Φυσικά με το που θα έχουμε την απάντηση που θα λάβει ο Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. κύριος Γιώργος Κοντογιάννης από τον υπουργό στο NOW θα την δημοσιεύσουμε και η ευαισθησία του κύριου Κοντογιάννη είναι παράδειγμα για την ποιότητα των βουλευτών που χρειαζόμαστε στο κοινοβούλιο.


NOW


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου