Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

«Πραξικόπημα Δούρου» για τα σκουπίδια καταγγέλλουν οι παρατάξεις της μειοψηφίας



Τραγελαφικές καταστάσεις επικρατούν αυτή την ώρα στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, κατά τη διάρκεια εκλογής των εκπροσώπων της περιφέρειας για τον ΕΣΔΝΑ, το φορέα δηλαδή που διαχειρίζεται τα απόβλητα και απορρίμματα της Αττικής.
Όπως καταγγέλλουν πέντε παρατάξεις της μειοψηφίας, με ευθύνη της κυρίας Ρένας Δούρου, η οποία κατηγορήθηκε για αυταρχισμό, διακόπηκε η σημερινή εκλογή εκπροσώπων της περιφέρειας για τον φορέα αυτό που θα έχει την επίβλεψη των απορριμμάτων, καθώς η περιφερειάρχης ερμηνεύοντας αυθαίρετα τη νομοθεσία θέλησε να διορίσει 16 μέλη του συνδυασμού της στον ΕΣΔΝΑ και μόλις 2 από τον συνδυασμό Σγουρού κι ένα από τη μεριά του κ. Κουμουτσάκου.
Αποτέλεσμα αυτής της μεθόδευσης είναι να έχουν αποχωρήσει από τη διαδικασία πέντε παρατάξεις (των κ.κ. Σγουρού, Κουμουτσάκου, Τζήμερου, Μαντούβαλου και Παναγιώταρου) μπλοκάροντας τη διαδικασία ψηφοφορίας και καταγγέλλοντας το αδιέξοδο που δημιούργησε η κυρία Δούρου. Η τελευταία αναγκάστηκε αυτή τη στιγμή να διακόψει τη συνεδρίαση υπό τις κατηγορίες του κ. Κουμουτσάκου πως «δεν διατηρεί τη σοβαρότητα, το κύρος αλλά κυρίως τη νομιμότητα του περιφερειακού συμβουλίου».
Θα πρέπει να τονίσουμε πως το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, για το οποίο η κυρία Δούρου θέλει να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο, αποτελεί θέμα αιχμής για μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας με σχέσεις σε μιντιακά συμφέροντα.


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου