Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Ένας υπήκοος Αλβανίας και η σημείωση "Ερ" οδηγούν την Αντιτρομοκρατική στις πηγές προμήθειας οπλισμού της Συνωμοσίας και του Επαναστατικού Αγώνα

Η φωτό από τα τα ευρήματα στα σπίτια- οπλοστάσια των 6 συλληφθέντων που φέρονται ως μέτοχοι ή ως "συμμέτοχοι" στην προπαρασκευή επκείμενης τρομοκρατικής ενέργειας ως παραφυάδα της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Πρωταγωνιστικό ρόλο φαίνεται ότι αποκτά μέσα στο παζλ της εγχώριας τρομοκρατίας ένας υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος τοποθετείται πλέον ως κεντρικό πρόσωπο στα κάδρα με τις προσωπογραφίες της Αντιτρομοκρατικής, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, δεν αποκλείεται ν’ αποτελεί την κοινή πηγής προμήθεια οπλισμού της νεοτρομοκρατίας. Και του Επαναστατικού Αγώνα δηλαδή, αλλά και της παραφυάδας της Συνωμοσίας, μέλη της οποίας συνελήφθησαν λίγες ώρες πριν

από τον Αντώνη Σταμπούλο στο Κολωνάκι και συμπτωματικά στο Βύρωνα.

Μαζί με τους δύο φοιτητές από την Θεσσαλονίκη που η Αστυνομία τους εμφανίζει ότι ήταν ήδη κάτοχοι οπλισμού βαρέος τύπου αλλά αναζητούσαν ακόμα βαρύτερο και ήταν ένα στάδιο πριν από την απόκτηση του, είχαν πιαστεί θυμίζουμε και δύο άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, την έρευνα αυτή καθοδηγεί πλέον ένας από τους πρώτους συλληφθέντες για τη Συνωμοσία αλλά χωρίς να συσχετίζεται με την οργάνωση, καθώς κι ένα ιδιόχειρο κωδικοποιημένο κρυπτογράφημα με γράμματα και τελείες από τις σημειώσεις του Αντώνη Σταμπούλου, στο οποίο περιέχεται υπό μορφή παραπομπής το αρχικό Ερ μέσα στον κωδικό «Πιλ.Τ.ακ. για Ερ.ντ». Αυτά ακριβώς τα δύο γράμματα, το Ερ δηλαδή,  ίσως αποτελέσουν την αφετηρία για τη λύση ενός ανεξιχνίαστου προβλήματος. Μπορεί και όχι.

Το μικρό όνομα αυτού του άσχετου με τη Συνωμοσία αλλά παρόλα αυτά συλληφθέντα μαζί τους ύποπτους για την παραφυάδα της Συνωμοσίας είναι  Έρτζον και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να είναι αυτός ο άνθρωπος μέσω του οποίου αναζητούσαν καλάσνικοφ και βαρύ οπλισμό τα μέλη της Συνωμοσίας. Συνεπώς ο κωδικός Ερ στο σημείωμα του Σταμπούλου, δεν αποκλείεται  να παραπέμπει σ’ αυτόν και να τον καθιστά ως τον βασικό προμηθευτή των όπλων και του Επαναστατικού Αγώνα.

Κι ένα επιπλέον στοιχείο που τον καθιστά υπολογίσιμο γρανάζι στην μηχανή που ανατροφοδοτεί με υλικά μέσα τη νεοτρομοκρατία είναι η νευραλγική θέση που κατείχε στην οδό Ασημάκη Φωτήλα και στην καρδιά των Εξαρχείων όπου και πιάστηκε μαζί με έναν ομογενή από τη Γεωργία.

Μπορεί Συνωμοσία και Επαναστατικός Αγώνας, να μην τέμνονται με τις δυσδιάκριτες για τον πολύ κόσμο αλλά ουσιαστικές ιδεολογικές ή ιδεοληπτικές συνιστώσες, ούτε να υπάρχει κάποιο στοιχείο για κοινή επιχειρησιακή δράση, όμως είναι διαπιστωμένο πρώτον ότι οι μεν γνωρίζουν τους δε μέσω των κειμένων τους, δεύτερον ότι για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα υπήρξε κοινή αποθήκη οπλισμού- γιάφκα και τρίτον, ότι ο πυροτεχνουργός του Επαναστατικού Αγώνα δίδαξε τακτική και συνδεσμολογία σε προφυλακισμένο σήμερα μέλος της Συνωμοσίας για την κατασκευή σούπερ βόμβας με ΑΝΦΟ. Με μια τέτοια, η Συνωμοσία είχε κατεδαφίσει τα γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής στις 27 Δεκεμβρίου του 2009.

Εάν η Αντιτρομοκρατική βρει μέσα από αυτό το γρίφο τη λύση στο διαχρονικό αίνιγμα  θα σπάσει ένα πολύ κρίσιμο γόρδιο δεσμό στην αλυσίδα συγκρότησης και ανάπτυξης του ελληνικού αντάρτικου πόλης.

Άλλωστε, η κοινή πηγή προμήθειας οπλισμού, εξυπηρετεί και μάλιστα στον υπερθετικό βαθμό κα τους κανόνες της συνωμοτικότητας.

Πηγή : bloko.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου