Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Απούσα η Βίκυ Σταμάτη από τη δίκη του Άκη για τις μίζες


Σοβαρούς λόγους υγείας που αφορούν την ψυχική της κατάσταση επικαλέστηκε σήμερα μέσω των συνηγόρων της η Βίκυ Σταμάτη η οποία τελικώς δεν εμφανίστηκε στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων Αθήνας, εκεί όποου ξεκίνησε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση με τις χρυσές μίζες με βασικό κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο.
Αντίθετα παρούσα στο δικαστήριο ήταν η Αρετή Τσοχατζοπούλου η οποία έδειχνε καταβεβλημένη. Παρόντες ήταν και άλλοι βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση όπως ο Γιάννης Σμπώκος, ο Γιώργος Σαχπατζίδης και ο Νϊκος Ζήγρας.
Δια του συνηγόρου της εκπροσωπήθηκε η λογίστρια του Άκη Τσοχατζόπουλου και συγκατηγορούμενή του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου όπως επίσης και η πρώτη, πρώην, σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκουντρούν Μολντενάουερ.
Στην έδρα βρίσκονται πέντε γυναίκες τακτικοί δικαστές ενώ με την έναρξη της διαδικασίας μια εξ αυτών δήλωσε κώλυμα στο πρόσωπο συνηγόρου υπεράσπισης.
Τελικώς αντικαταστάθηκε και το δικαστήριο προχώρησε στη νομιμοποίηση των συνηγόρων υπεράσπισης αλλά και των νομικών εκπροσώπων του ελληνικού Δημοσίου το οποίο παρίσταται στη δίκη αξιώνοντας αποζημίωση από τους κατηγορουμένους.
Λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων και των συνηγόρων η δίκη αποφασίστηκε να συνεχιστεί στις 23 Οκτωβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου, εκεί όπου είχε διεξαχθεί και το πρωτοβάθμιο δικαστηρίο.
Στη δικαστική αίθουσα στον 6ο όροφο του Εφετείου όπου έγινε η πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου παρόντες ήταν οικείοι των κατηγορουμένων οι οποίοι τους πλησίασαν και τους χαιρέτησαν. Ανάμεσά τους και πολλά πρόσωπα που χαιρετούσαν τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου