Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Συνελήφθησαν 5 ανήλικοι κατηγορούμενοι για σωματική βλάβη, απειλής, απόπειρα κλοπής και παράβαση του Νόμου περί όπλων

 


Άγρια συμπλοκή μεταξύ ανήλικων μαθητών σημειώθηκε εχτές στις 11:00 το πρωί στο Άλσος Βεικου. 

Όλα ξεκίνησαν κατά την διάρκεια σχολικής εκδρομής στο άλσος δυο διαφορετικών σχολείων. 

Το ένα εκ των δύο ήταν το γυμνάσιο που φοιτούσε ο άτυχος 14χρονος Μάκης ο οποίος την περασμένη Παρασκευή έβαλε τέλος στη ζωή του, επειδή πιέστηκε από εγκληματικά ανεύθυνους συμμαθητές του.

Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο δια ασήμαντη αφορμή, για μια μαθήτρια. Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν και οι μαθητές πιάστηκαν στα χέρια . Κατοπιν κάποιοι ανήλικοι έβγαλαν αιχμηρά αντικείμενα με αποτέλεσμα να τραυματίσουν 2 τουλάχιστον μαθητές ευτυχώς ελαφρά. Επικράτησε πανικός ενω στο σημείο ειδοποιήθηκε και έφτασε η αστυνομία η οποία προχώρησε σε 5 συλλήψεις ανηλίκων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο ΑΤ Γαλατσίου και ακολούθως στον εισαγγελέα, κατηγορούμενοι για σωματική βλάβη οι τέσσερις και ο πέμπτος για απειλή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, αφού ο ένας από τους μαθητές που τραυματίστηκαν είπε ότι, εκτός από την επίθεση που δέχθηκε από τους κατηγορούμενους, ένας τον απείλησε και με μαχαίρι.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. :

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μεσημβρινές ώρες της 17-5-2022 στην περιοχή του Γαλατσίου, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), πέντε (5) ανήλικοι ημεδαποί, κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα, της σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, της απειλής, της απόπειρας κλοπής και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (17-5-2022) εντός του Άλσους Βεϊκου στο Γαλάτσι, κατά τη διάρκεια που στο χώρο βρίσκονταν μαθητές δύο Γυμνασίων, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής, πέντε (5) ανήλικοι προσέγγισαν δύο (2) επίσης ανήλικους, αρχικά τους επιτέθηκαν φραστικά και στη συνέχεια με χρήση σωματικής βίας τους τραυμάτισαν ελαφρά.

Επιπρόσθετα, ένας από τους κατηγορουμένους απείλησε με αιχμηρό αντικείμενο έναν εκ των παθόντων, ενώ έτερος προσπάθησε ανεπιτυχώς να του αφαιρέσει το κινητό του τηλέφωνο.

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου επενέβησαν οι καθηγητές συνοδοί των ανωτέρω Σχολείων και απετράπη η κλιμάκωση του επεισοδίου.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Γαλατσίου, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου