Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Η εσωκομματική αντιπολίτευση βγαίνει μπροστά στον ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας πρέπει να ανησυχεί

 



Κείμενο που θα αφορά στην επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταθέσουν σήμερα τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση του Πολιτικού  Συμβουλίου του κόμματος.

Όπως είναι φυσικό, η επανεκκίνηση που ζητάει η αντιπολίτευση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν συμπεριλαμβάνει τον Αλέξη Τσίπρα γιατί θεωρείται και είναι πολιτικά τελειωμένος.

Οι «53+» μαζί με τις υπογραφές των Ν. Βούτση, Π. Σκουρλέτη, Ν. Φίλη, Δ. Βίτσα, Δ. Παπαδημούλη και Κ. Πουλάκη θα καταθέσουν την δική τους πρόταση σε ό,τι αφορά το προγραμματικό κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να είναι απόλυτα σίγουρο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα δεχτεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε συνάντηση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα  και τους Ε. Τσακαλώτο, Π. Σκουρλέτη, Δ. Παπαδημούλη, Δ. Βίτσα, Έφη Καλαμαρά προκειμένου να ενημερώσουν τον  πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για αν ξέρει τι τον περιμένει.

Στην συνάντηση με την αντιπολίτευση του κόμματος ο Τσίπρας είπε ότι το κείμενο των στελεχών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης είναι καλοδεχούμενο, τονίζοντας  πως παρά τις όποιες επιμέρους διαφωνίες θα συμβάλει στον προγραμματικό διάλογο και σημείωσε ότι αναμένει ανάλογες παρεμβάσεις και από τις άλλες πλευρές.

Αναφερόμενος στη διαδικασία αναβίωσης των ρευμάτων μέσα στο κόμμα την χαρακτήρισε θετική εξέλιξη, η οποία μπορεί να συμβάλει στον διάλογο που γίνεται μέσα στο κόμμα κόντρα στην λογική των κλειστών ομάδων.

Στελέχη των 53+  λένε «ναι» στη διεύρυνση και στις συμμαχίες υπό όρους γιατί αλλιώς δεν επιβιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας, ωστόσο πως το κόμμα πρέπει να παραμείνει ένα αριστερό κόμμα.

Το κείμενο των 53+  κινείται προς την ενωτική κατεύθυνση του κόμματος και δεν έχει πρόθεση να δημιουργήσει νέες αντιπαραθέσεις και προβλήματα στον εσωτερικό του κόμματος στοχοποιώντας τον Αλέξη Τσίπρα, κάτι που δεν δείχνουν οι προθέσεις των 53+ που θεωρούν τελειωμένο πολιτικά τον Αλέξη Τσίπρα και βαρίδι.

Στο κείμενο δεν μπαίνει θέμα ηγεσίας προς το παρών αλλά γίνονται σαφείς αναφορές για το πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να κερδίσει τις εκλογές αλλάζοντας χαρακτηριστικά στην πολιτική και στην αντιπολίτευση που ασκεί. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου