Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Για ωμές παρεμβάσεις Παπαγγελόπουλου και για απειλητικά τηλεφωνήματα Βαξεβάνη κάνει λόγο η Τσατάνη


«Βόμβες» με το καλημέρα από την Γεωργία Τσατάνη για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Η πρώην εισαγγελέας Εφετών αναφερόμενη στην επίθεση εναντίον της από τους «Πυρήνες της Φωτιάς» φέρεται να είπε ότι όσα της καταλόγισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αναγράφονταν πλήρως στην προκήρυξη της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η πρώην εισαγγελέας Εφετών επανέλαβε όσα είχε αναφέρει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το 2016.

Φέρεται να είπε ότι κατά την διάρκεια συντονιστικής συνάντησης εισαγγελέων μπήκε στην αίθουσα ο Παπαγγελόπουλος και ειπε οτι θα παρακολουθήσει τη σύσκεψη γιατι είχε ενδιαφέρον για την υπόθεση. Εκείνη του ζήτησε να βγει γιατί δεν είχε δικαίωμα να παρευρίσκεται και αυτός της ζήτησε να παραμείνει διότι ενδιαφέροταν. Τελικώς και έπειτα από την πίεσή της αποχώρησε, όμως από τότε άρχισαν οι πιέσεις.

Της τηλεφώνησε ο Βαξεβάνης και της έθεσε θέμα γιατί επέτρεψε να είναι υποψήφιος ο κ Ντογιάκος. "Του ζήτησα να μην με ενοχλήσει ξανά και εκείνος τότε είπε μην απαντάτε και θα δείτε τι έχω για εσάς".

H μάρτυρας φέρεται να είπε ότι τα έντυπα του προαναφερόμενου δημοσιογράφου την στοχοποιούσαν ως δήθεν διεφθαρμένη εισαγγελέας λόγω της εμπλοκής της στην υπόθεση Βγενόπουλου.

Η κ. Τσατάνη σύμφωνα με πληροφορίες είπε ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος της ζήτησε να επιστρέψει το φάκελο του Βγενόπουλου στην Ελένη Ράικου για να ασκηθούν διώξεις.

Όπως ανέφερε η ίδια στα τέλη του 2015 το κάλεσε σπίτι της προκειμένου να συζητήσουν για το ζήτημα και τότε ο Παπαγγελόπουλος την πίεσε να επιστρέψει την δικογραφία διότι όπως της είπε σε διαφορετική περίπτωση θα ξεκινούσε άγριος πόλεμος εναντίον τους. Της ζήτησε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του για να κάνει Χριστούγεννα με την οικογένεια της.

Οι πιέσεις που δέχθηκε η μάρτυρας από το σύστημα Παπαγγελόπουλου αλλά και τα όσα υπέστη  την οδήγησαν σε κάποιο σημείο της κατάθεσης να ξεσπάσει λέγοντας καρτερώ την ώρα, πιστεύω πρώτα στο θεό και έπειτα στην Δικαιοσύνη.

Η κ. Τσατάνη φέρεται να υποστήριξε ότι έγινε αλλαγή νόμου για να υποστεί διώξεις. Η μάρτυρας ενέπλεξε στο σύστημα αυτό και την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου τονίζοντας ότι η Βασιλική Θάνου την ανέλαβε πειθαρχικά και ανέλαβε και τη κρίση της δίωξης που η ίδια έκανε. Αναλυτικότατη ήταν και για συκοφαντικά δημοσιεύματα εις βάρος της. Συγκεκριμένα είπε ότι πριν ξεκινήσουν το κυνήγι της από τον Παπαγγελόπουλο υπήρξαν δημοσιεύματα του Βαξεβάνη με τίτλο «ένα βήμα πριν τη δίωξη» και στην συνέχεια άλλο δημοσίευμα με δήλωση Παπαγγελόπουλου «δεν θα επιτρέψω δικαστικά πραξικοπήματα».

Υπήρξε μια εξευτελιστική στοχοποίησή μου, φέρεται να είπε σε κάποιο άλλο σημείο της κατάθεσης της.


Πηγή : omadaalithias.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου