Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020

Αναίσθητη χωρίς ίχνος ντροπής άφησε το σκυλί της στο μπαλκόνι και έφυγε για 10 ημέρεςΕγκατέλειψε τον σκύλο στο μπαλκόνι του σπιτιού της και οι γείτονες κάλεσαν την Πυροσβεστική σώζοντας το άτυχο ζώο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του patrisnews.com, σάλος έχει προκληθεί στην τοπική κοινότητα Κολιρίου με την εγκατάλειψη δεσποζόμενου ζώου στην βεράντα μιας διώροφης οικίας για περισσότερες από δέκα ημέρες, καθώς η ιδιοκτήτρια της οικίας και του σκύλου απουσίαζε λόγω προσωπικών της υποχρεώσεων στην Αθήνα, εγκαταλείποντας το τετράποδο χωρίς τα απαραίτητα προκειμένου να μπορέσει να ζήσει.


Το περιστατικό αυτό έγινε γνωστό χθες το μεσημέρι, όταν ύστερα από ανώνυμη καταγγελία κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας βρέθηκαν στο σημείο προκειμένου να δώσουν λύση και να φροντίσουν το σκυλί που για μέρες ταλαιπωρούνταν χωρίς φαγητό και νερό, κλειδωμένο στο μπαλκόνι. Το ζώο όπως αποδείχθηκε είχε τεράστια ανάγκη από ιατρική περίθαλψη, όντας άρρωστο και υποσιτισμένο.

Το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου, λαμβάνοντας την αναφορά από τους ανθρώπους του, προχώρησε σε αυτεπάγγελτη μήνυση και σχηματίστηκε δικογραφία για εγκατάλειψη ζώου σε σπίτι. Οι πυροσβέστες που βρέθηκαν στο σημείο, ενημέρωσαν από πλευράς τους όλα όσα έκαναν προκειμένου το τετράποδο να λάβει τη φροντίδα που πρέπει. Με σκαλωσιά ανέβηκαν στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου, βλέποντας πως το ζώο δεν είχε νερό και φαγητό και πατούσε επάνω στις ακαθαρσίες του. Επιπλέον, το ζώο δεν διέθετε κατάλυμα στο μπαλκόνι, με τις θερμοκρασίες τις τελευταίες μέρες να αγγίζουν ακόμα και τους -3 βαθμούς Κελσίου.

Ύστερα από κοντινή οπτική επαφή του ζώου με τους πυροσβέστες, παρατηρήθηκε πως το ζώο βρισκόταν σε άγρια κατάσταση και είχε πληγές σε αυτιά και κορμί, με το μεγαλύτερο μέρος του τριχώματός του να έχει φύγει και να είναι υποσιτισμένο σε τέτοιο βαθμό που τα οστά και τα κόκκαλά του ήταν ορατά.


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου