Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Πάλι οι αντιεξουσιαστές έκαναν ότι ήθελαν και η αστυνομία ανίκανη κοίταγε χωρίς να επέμβει στην ΑΣΟΕΕ!



Προκλητικοί οι αντιεξουσιαστές και θεατές οι αστυνομικοί να τους αφήνουν να κάνουν ότι θέλουν, έξω και μέσα στην ΑΣΟΕΕ με τους φοιτητές, να είναι εγκλωβισμένοι μέσα στο πανεπιστήμιο.

Δεν έγινε ούτε μία προσαγωγή παρά τα σοβαρά επεισόδια και αυτό δείχνει ότι υπάρχουν πάλι αξιωματικοί που δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης στο λαό της Χιλής προκάλεσαν τα σοβαρά επεισόδια το μεσημέρι της Τετάρτης στην ΑΣΟΕΕ ομάδες κακοποιών αναρχικών, και είχαν το θράσος να γράψουν στην ανακοίνωση του μέσα σε άλλα ότι "Αντιλαμβανόμαστε τα πανεπιστημιακά ιδρύματα όχι σαν ακαδημαϊκά άσυλα αλλά σαν καταφύγια κάθε λογής καταπιεσμένων, πεδίο οργάνωσης εξεγερμένων και ορμητήριο επιθετικών ενεργειών". 

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, γίνεται έρευνα από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής για τα επεισόδια και τα γεγονότα περιγράφονται ως εξής:

Ανακοινώνεται ότι περί ώρα 13.00 σήμερα ομάδα 40 περίπου ατόμων εξήλθε από το κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες και κράνη και έβαλαν φωτιές σε κάδους επί της οδού Πατησίων, τόσο από την πλευρά της οδού Αντωνιάδου όσο και από την πλευρά της οδού Δεριγνύ, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ προκάλεσαν και φθορές.
Οι αστυνομικές δυνάμεις, που κατέφτασαν στο σημείο, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα και έκαναν χρήση δακρυγόνων για να αποκρούσουν τις επιθέσεις των ατόμων, τα οποία επανέκαμψαν στον χώρο του Πανεπιστημίου.
Η πλήρης λειτουργία του Πανεπιστημίου την ώρα εκείνη και η παρουσία πολλών ατόμων στους χώρους του, καθιστούσε μη ενδεδειγμένη οποιαδήποτε περαιτέρω επιχειρησιακή ενέργεια.
Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου