Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Καμμένος καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση της Ντόρας Μπακογιάννη



Το Πρωτοδικείο Αθηνών καταδίκασε τον Πάνο Καμμένο για συκοφαντική δυσφήμιση της Ντόρας Μπακογιάννη, επιβάλλοντάς του χρηματική αποζημίωση 5.000 ευρώ.

Η απόφαση είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι απέρριψε τον ισχυρισμό του κ. Καμμένου περί αναρμοδιότητας του Δικαστηρίου εξαιτίας της ιδιότητάς του ως βουλευτής σημειώνοντας ότι η έκφραση γνώμης στον τύπο εκ φεύγει του κοινοβουλευτικού έργου.

Η απόφαση εκδόθηκε μετά από αγωγή της Ντόρας Μπακογιάννη για την ακόλουθη υβριστική ανάρτησή του Πάνου Καμμένου στο twitter:

«Με ομήρους 2 Έλληνες στρατιωτικούς η Ντόρα Χριστοφοράκου-Μαρινάκη πάει να υποβάλει τα σέβη της στο Σουλτάνο,το ΣΚΑΙ-ΧΑΜΠΕΡ λιβανίζει ενώ αποκαλεί προδότη τον Έλληνα πρωθυπουργό που δεν στέλνει ούτε κλητήρα λόγω αιχμαλωσίας 2 αδελφών μας. Η Τούρκικη ηρωίνη πληρώνει...ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!»

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Πάνος Καμμένος προέβη σε σημαντική προσβολή και εξύβριση της υπόληψης της πρώην υπουργού με ψευδείς ισχυρισμούς και του επέβαλε χρηματική ποινή.

Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε υποβάλει και μήνυση όμως ο Πάνος Καμμένος ζήτησε και πέτυχε τη μη άρση της ασυλίας του κρυπτόμενος πίσω από τη βουλευτική του ιδιότητα. Για το λόγο αυτό η Ντ υπέβαλε Ντόρα Μπακογιάννη έχει κάνει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) η οποία αναμένεται να εκδικαστεί το επόμενο διάστημα.

Η Ντόρα Μπακογιάννη υπέβαλε και δεύτερη μήνυση μετά από νέα συκοφαντική ανάρτηση του κ. Καμμένου για την οποία η βουλή έκρινε ότι δεν υφίσταται θέμα ασυλίας και θα εκδικαστεί από τα ποινικά δικαστήρια.


1 σχόλια :

  1. Όταν ένας αγνώμον ανθρώπος όπως ο κ καμένος που παρακαλούσε να τον βάλεις βουλευτή και σάς έκανε τεμεναδες ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να γίνει κάποιος αλλά δεν μπορεί η αχάριστεια ούτε ο ΘΕΌΣ την συγχωρέσει μπράβο σας κύρια δώρα έτσι και χειρότερα πρέπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή