Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Ποια αριστερά; Ποιοι 53; Ο Τσίπρας για την καρέκλα έχασε την ιδεολογία του



Πλήρως υποταγμένος σε Ευρώπη και Αμερική ο ακροαριστερός Αλέξης Τσίπρας, εκτελώντας ότι εντολή του δώσουν κάνει μεγάλο κακό στην Ελλάδα αδιαφορώντας για τις συνέπειες, νομίζοντας έτσι ότι θα παραμείνει στην εξουσία και έχοντας χάσει κάθε επαφή με την αριστερά.

Σε αυτό το ακροαριστερό κατήφορο που έχει πάρει η χώρα από το 2015 με μια κυβέρνηση τσίρκο που έχει ξεπουληθεί για να επιβιώσει, εμφανίζονται δήθεν και οι 53+ για να θυμίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα αριστερό κόμμα που εξαπάτησε τους Έλληνες βρίσκοντας τους στην ανάγκη, για να κυβερνήσει καταστροφικά και άθλια την χώρα.

Με κείμενό τους οι 53+ που αναρτήθηκε, στον ιστότοπο commonality.gr, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, εφιστώντας την προσοχή για τις επικείμενες συμμαχίες στον δρόμο προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές και όχι μόνο. Με κύριο αίτημα την «αριστερή στροφή», που θα σηματοδοτεί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, την «τομή με τη μνημονιακή λαίλαπα», η εσωκομματική ομάδα θέτει προϋποθέσεις και αστερίσκους στην πολιτική των συμμαχιών, σημειώνοντας πως η μάχη θα κριθεί στην ουσία και όχι στις ευκαιριακές συμμαχίες. Αξιοσημείωτο είναι πως οι «53+» ασκούν κριτική –είναι γεγονός λελογισμένη– για όσα έχει ήδη πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα, υπογραμμίζοντας πως πολλές φορές μπήκε «στο κάδρο του παλαιού συστήματος», δίνοντας την αίσθηση ότι «δεν διαφέρει από τους άλλους» και «αποτελεί συνέχειά τους».

Προτείνουν οι «53+» στο κείμενο μανιφέστο την ουσιαστική και «καθαρή» πολιτική αντιπαράθεση με τις δυνάμεις «που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την είσοδο της χώρας μας στον εφιάλτη των μνημονίων», υπογραμμίζοντας πως οι όποιες συμμαχίες, που χαρακτηρίζονται «αναγκαίες», πρέπει «να βασίζονται σε πραγματικές και στέρεες προγραμματικές συμφωνίες» που θα «αναδεικνύουν τις διαφορές ανάμεσα σε δύο ανταγωνιστικούς κόσμους». Άν επικρατήσει η λογική λένε οι «53+» πως «στηρίζουμε ό,τι κερδίζει, θα ενισχυθεί η αμφιβολία και η αίσθηση ότι είμαστε μέρος του παλαιού πολιτικού συστήματος». 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου