Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι ευθύνες θα αποδοθούνΟ Κυριάκος Μητσοτάκης φανερά σοκαρισμένος και εξοργισμένος για τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο θέμα της πυρκαγιάς, έκανε λόγο για κυνισμό και θράσος του πρωθυπουργού.

«Τη Δευτέρα, 92 άτομα έχασαν τη ζωή τους με τον πιο φρικτό τρόπο. Ο αριθμός μπορεί να αποδειχθεί μεγαλύτερος. Καθένας μας βλέπει να καθρεφτίζονται στους δικούς μας ανθρώπους τα πρόσωπα της τραγωδίας. Είναι ένα μαύρο ψηφιδωτό από οικογενειακά δράματα και δεν μας αφήνει να ησυχάσουμε γιατί δεν πρέπει να ησυχάσουμε. Μπορούσε να ήταν δικοί μας άνθρωποι εκεί. Μια μάχη άδικη και άνιση» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη τύπου που έδωσε πρίν απο λίγο.

«Ως αρχηγός της αντιπολίτευσης οφείλω να σταθώ με υπευθυνότητα, απέναντι στην τραγωδία. Κάθε δημόσιο πρόσωπο οφείλει να πάρει θέση. Είχαμε να κάνουμε με μια πρωτόγνωρη τραγωδία. Ούτε εγώ, ούτε η ΝΔ, έπρεπε να εμπλακούμε σε μία ανούσια αντιπαράθεση. Αυτά που λένε αυτοί που έζησαν τη μαύρη Δευτέρα έχουν πολύ μεγαλύτερο βάρος και πολύ περισσότερη αλήθεια από δηλώσεις» ξεκαθαρίζοντας ότι όσο και να κρύβει τις ευθύνες η κυβέρνηση καλύπτοντας τους υπεύθυνους αυτές θα αποδοθούν, αναφέροντας ότι έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.

«Τα πρόσωπα αυτής της τραγωδίας καθρεφτίζονται στους δικούς μας ανθρώπους. Δεν ησυχάζουμε. Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα και οι ευθύνες να ταυτοποιηθούν και να καταλογιστούν», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης 

«Η ευθύνη πρέπει να συνοδεύεται από πράξη. Αλλιώς εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες, όπως το σόου του πρωθυπουργού το βράδυ της μαύρης Δευτέρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλοντας να ξεκαθαρίσει ότι δεν αναλαμβάνεις την πολιτική ευθύνη χωρίς την παραίτηση σου.

«Οι Έλληνες ζητούν ασφάλεια. Απαιτούν σχέδιο, σοβαρότητα, ευθύνη και κυρίως τους πιο κατάλληλους ανθρώπους στις πιο κρίσιμες θέσεις. Γι’ αυτό στέκομαι εδώ απέναντί σας, για να αναλάβω από σήμερα την ευθύνη μου» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να ξεκαθαρίσει ότι μετά την ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εποχή τίποτα δεν θα είναι το ίδιο.


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου