Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Αεροδρόμιο Φλόριντα: Βετεράνος του Ιρακ ο δράστης της επίθεσης




Για πέντε νεκρούς και τουλάχιστον οκτώ τραυματίες, κάνουν λόγο τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετά από ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Φορτ Λοτερντέιλ της Φλόριντα.

Το αεροδρόμιο εκκενώθηκε μετά από συναγερμό που σήμανε στην αίθουσα παραλαβής αποσκευών στο Terminal 2, όταν ένας ένοπλος δράστης που φορούσε μπλούζα με στάμπα από τη δημοφιλή σειρά ταινιών Star Wars, άνοιξε πυρ κατά του πλήθους.

Βετεράνος του πολέμου ήταν ο δράστης της επίθεσης στο διεθνές αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα, στις ΗΠΑ. Ο Εστεμπάν Σαντιάγο έβγαλε ένα όπλο από τις αποσκευές του και ξεκίνησε να πυροβολεί το συγκεντρωμένο πλήθος στο σημείο παραλαβής αποσκευών, με αποτέλεσμα να σκοτώσει πέντε άτομα και να τραυματίσει οκτώ ακόμη. 



Ο 26χρονος δράστης, σύμφωνα με τον επικεφαλής του γραφείου του FBI στο Μαϊάμι, συνελήφθη αμέσως μετά την επίθεση. Τα κίνητρα του παραμένουν ακόμη άγνωστα, όμως δεν έχει αποκλειστεί η πιθανότητα της τρομοκρατίας και οι αρχές ελέγχουν τα τελευταία ταξίδια του. 

Ο Τζον Σλίσερ, που δήλωσε στο MSNBC ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων, περιέγραψε τον δράστη ως έναν «σιωπηλό άνδρα» που «πυροβολούσε εναντίον μας», την ώρα που «οι επιβάτες ανέμεναν να παραλάβουν τις αποσκευές τους».

Αλλοι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές όπου άνθρωποι σε κατάσταση πανικού έτρεχαν να σωθούν, την ώρα που άλλοι κατέφευγαν ακόμα και στον διάδρομο προσγείωσης απογείωσης του αεροδρομίου για να γλιτώσουν, όπως διακρίνεται και στις εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα σε απευθείας σύνδεση. 





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου