Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Η συγκλονιστική ιστορία ενός στρατιώτη - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ




Ο Τέιλορ Μόρις πάτησε αυτοσχέδιο εκρηκτκό μηχανισμό οδηγώντας μια ομάδα των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ σε μια περιοχή κοντά στην επαρχία Κανταχάρ στις 3 Μαϊου 2012. 

Η απίστευτη ιστορία του στρατιώτη Τέιλορ Μόρις (Taylor Morris) έιχε ευτυχισμένο τέλος, ωστόσο τέσσερα χρόνια μετά, η ιστορία ακόμα συγκλονίζει καθώς η πορεία του γενναίου στρατιώτη ενέπνευσε και συνεχίζει να εμπνέει χιλιάδες στρατιώτες. 

Ο Τειλορ Μόρις τελείωσε το σχολείο και κατατάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό, εκει έγινε μέλος της EOD, ομάδα στρατιωτων υπεύθυνη για την εκκαθάριση ναρκών. 

Όλα ξεκίνησαν στις 3 Μαΐου 2012,όταν  ο Τέιλορ Μόρις οδηγησε μια ομάδα των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ σε μια περιοχή κοντά στην επαρχία Κανταχάρ όταν πάτησε σε ένα αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Εκεινη τη στιγμή άλλαξε ολη του η ζωη. 


Ο Taylor παρά τα φοβερά τραυματα του δεν έχασε τις αισθήσεις του. 

Ακόμη και οταν ο 23χρονος αιμοραγούσε ακατάπαυστα από τα τέσσερα του άκρα, ζήτησε απο τους γιατρούς να μείνουν μακριά από τον τόπο της έκρηξης, έτσι ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνο σε περίπτωση που υπήρχαν γύρω αλλοι εκρηκτικοι μηχανισμοί.


Αφου καθάρισε την περιοχή γύρω από τον τραυματισμένο στρατιώτη ενας δευτερος ειδικός EOD, ο γιατρός κατάφερε να του παρέχει την κατάλληλη φροντίδα. Ο Morris παρέμεινε σε εγρήγορση καθ 'όλη τη δοκιμασία.

“Με ρώτησαν πόσο πονάει από το ένα μέχρι το δέκα. Είπα, “Σίγουρα δέκα. Πονάει φρικτά” ” θυμάται.

Ενω καθ’ολη την διάρκεια της διάσωσης του αντιμετώπισαν εχθρικά πυρά, τον μετέφεραν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Κανταχάρ και στη συνέχεια στη Γερμανία. 

Κάπου στην πορεία ο Morris έχασε τελικά τις αισθήσεις του όταν ένας γιατρός του χορήγησε ένα ισχυρό ηρεμιστικό.


Τρεις ημέρες αργότερα, στις 6 Μαΐου, 2012 ο 23χρονος έφτασε πίσω στις ΗΠΑ και μεταφέρθηκε στο Walter Reed Army Medical Center στην Ουάσιγκτον, για να ξεκινήσει η μακρά και επίπονη διαδικασία ανάρρωσης.


Ο Morris έγινε μόλις ο πέμπτος ασθενής στο νοσοκομείο που επιβιώσε μετα απο ακρωτηριασμό τεσσάρων άκρων. 


Η οικογένεια του Τέιλορ οι  φίλοι του και η πλέον σύζυγος του Ντανιέλ Κέλλυ, ηταν αυτοι που τον βοήθησαν να φτάσει στο σημείο που ειναι σήμερα. Ο Τείλορ Μόρις σήμερα οχι μονο περπατάει αλλα χόρεψε στον γάμο του με την Ντανιέλ. Η πορεία του ειναι οχι μονο συγκινητική αλλα και για όλους όσους βρίσκονται στο πεδίο της μάχης ο Τείλορ και η ιστορία του, τους δίνει το κουράγιο που χρειάζονται για να συνεχίσουν. 



Ο στρατιώτης Taylor Morris παντρεύτηκε την γυναικα που στάθηκε δίπλα του απο την στιγμή του τραγικού συμβάντος τον Ιανουάριο του 2016. 





Photos Tim Dodd Photography
Daily Mail
Απόδοση - OnAlert..gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου