Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Πρόσφυγες επιστρέφουν με τα πόδια από τον Βόλο στην Αθήνα



Περίπου 200 πρόσφυγες επιστρέφουν με τα πόδια από τον Βόλο στην Αθήνα, καθώς αρνούνται να μείνουν στον προσωρινό καταυλισμό που έχει στηθεί στο ΣΕΑ Αερινού.

Οι συνολικά 249 πρόσφυγες έφτασαν στο Βόλο από τον Πειραιά με λεωφορεία νωρίς το απόγευμα.

Όταν είδαν την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο, όπου στήθηκε ο προσωρινός καταυλισμός, περίπου 200 άτομα αρνήθηκαν να μείνουν στον καταυλισμό και με τα υπάρχοντά τους ξεκίνησαν να περπατούν στην εθνική οδό με στόχο την επιστροφή τους στην Αθήνα.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία βρισκόταν στον καταυλισμό, δήλωσε ότι οι πρόσφυγες είχαν ενημερωθεί από την Αθήνα ότι σήμερα θα έμεναν σε ξενοδοχεία και ότι αύριο θα αναχωρούσαν για την Θεσσαλονίκη. 

Μάλιστα, οι περισσότεροι είχαν ήδη εισιτήριο για το τρένο από Θεσσαλονίκη προς Ειδομένη. Όπως ανέφερε, οι πρόσφυγες ήταν εξαγριωμένοι, δεν πείθονταν να μείνουν στο ΣΕΑ και χτυπούσαν τα τζάμια των λεωφορείων.

Στον χώρο έχουν στηθεί χημικές τουαλέτες, εγκατάσταση για να γίνει η καταγραφή των προσφύγων και ιατρείο, ενώ τη σίτισή τους ανέλαβε η 111 Πτέρυγα Μάχης.

Ανάμεσα στους πρόσφυγες που έφυγαν μόνοι βρίσκονται δεκάδες παιδιά καθώς και ένα βρέφος λίγων ημερών. 

Την πορεία των προσφύγων στην εθνική οδό παρακολουθεί η αστυνομία προκειμένου να τους μεταπείσει. Οι 50 πρόσφυγες που δεν ακολούθησαν παραμένουν μέσα στο λεωφορείο που τους μετέφερε από την Αθήνα.



ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου