Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Νέα Δημοκρατία - Εκλογές: Ηχηρό μήνυμα Καραμανλή! Κάντε τις... αναίμακτα!



Με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, να έχει διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση πως πρέπει άπαντες να εγγυηθούν την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας την επομένη των εσωκομματικών εκλογών, η αξιωματική αντιπολίτευση οδεύει προς τις κάλπες της 20ής Δεκεμβρίου.

Χωρίς... αίμα

Το ηχηρό μήνυμα του κ. Καραμανλή προς κάθε κατεύθυνση, έχει την ιδιαίτερη σημασία του για το εσωκομματικό σκηνικό και την αντιπαράθεση των τεσσάρων υποψηφίων, καθώς η Ν.Δ. πρέπει, όπως λέει και ο ίδιος στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του, να περάσει... "αναίμακτα" τις εκλογές και να ανασυγκροτηθεί άμεσα για να ανταποκριθεί στο θεσμικό της ρόλο ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Υπό τη σκιά των καταλυτικών παρεμβάσεων του κ. Καραμανλή ώστε να διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές το συντομότερο δυνατόν, ώστε να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το κεφάλαιο ανάδειξης του νέου αρχηγού, οι τέσσερις διεκδικητές της ηγεσίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας ανεβάζουν... στροφές όσο περνάει ο καιρός.

Εξάλλου κι αν βέβαια εξελιχθούν όλα ομαλά με την «σφραγίδα» της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Vodafone που ανέλαβε την διεξαγωγή των εκλογών, απομένουν μόλις 15 μέρες μέχρι να στηθούν οι κάλπες.

Η ατμόσφαιρα, πάντως, παρά τις παραινέσεις του κ. Καραμανλή και άλλων κεντρικών παραγόντων της Ν.Δ. είναι δηλητηριασμένη, καθώς οι αιχμές, οι εντάσεις, οι μομφές και τα χτυπήματα... κάτω από τη ζώνη καλά κρατούν. Βέβαια κατά την πενθήμερη συζήτηση επί του προϋπολογισμού η Κ.Ο.της ΝΔ εμφανίστηκε συντεταγμένη και η ένταση έχει αποφορτιστεί, καθώς έχει συμβάλλει αρκετά και η παρουσία του Γιάννη Πλακιωτάκη ως μεταβατικού προέδρου.



Πηγή: Το Βήμα


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου