Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Έρχονται αυξήσεις σε δημοσίους υπαλλήλους! Τον χρηματοδότη ιδιωτικό τομέα τον ρωτήσατε;



Κώστας Βουκελάτος

Χωρίς τον νοικοκύρη κάνουν κουμάντο με την τσέπη του άλλου που πλέον δεν έχει να δώσει, τον έχουν αφαιμάξει και δεν έχουν και κανένα σχέδιο στήριξης του.

Απίστευτη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χρ. Βερναρδάκη, στον Real FM, το σενάριο είναι ότι για ένα μικρό ποσοστό θα υπάρξουν μικρές αυξήσεις 30, 40, 50 ευρώ.
Ξεπαγώνουν οι τριετίες από την 1η Ιανουαρίου και αποσυνδέονται από τα μισθολογικά κλιμάκια.

Οι υπάλληλοι που θα δουν αυξήσεις, εκτιμάται, θα είναι γύρω στους 314.000.

Όπως είπε ο υπουργός , το Δημόσιο έχει χάσει τα τελευταία πέντε χρόνια 350.000 ανθρώπους. «Οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες σε τραγικό βαθμό. Έχουν γίνει περικοπές μισθών και έχουν γίνει αρκετές εξοικονομήσεις σε δαπάνες και λειτουργικά έξοδα. Δεν υπάρχει κάτι που δεν γίνεται. Όταν έχει μειωθεί το 30% των υπαλλήλων και 30% των μισθών σε όσους έχουν απομείνει μιλάμε για δραματική μείωση», είπε και αποκάλυψε ότι «ξεπαγώνουν» οι τριετίες, οι οποίες θα φέρουν μικρές αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους.

«Αυτό που πρέπει να συνηθίσουμε είναι ότι μειώνουμε εξοικονομούμε αλλά όλη αυτή η εξοικονόμηση πρέπει να πηγαίνει κάπου παραγωγικά. Πρέπει να μπούμε σε μία λογική αναδιανομής οπωσδήποτε» τόνισε.

Τους ιδιώτες που ταίζουν το δημόσιο τους ρωτήσατε εάν συμφωνούν να δώσετε τις αυξήσεις από που και πώς όταν δεν πληρώνετε ούτε τις υποχρεώσεις σας σε ιδιώτες;


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου