Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Νεκρός ο τρομοκράτης του παντοπωλείου και τέσσερις όμηροι


Επίθεση στο εβραϊκό παντοπωλείο στο Πορτ ντε Βενσέν, όπου ένοπλος δράστης κρατούσε επί ώρες ομήρους, πραγματοποίησαν ειδικές δυνάμεις της Γαλλίας. Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, αφότου ακούστηκαν πυροβολισμοί, οι όμηροι άρχισαν να τρέχουν προς τον δρόμο, ενώ η Monde μεταδίδει ότι ο δράστης της επίθεσης είναι νεκρός, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερις νεκρούς από τους ομήρους.  

Ο δράστης ονόματι Αμεντί Κουλιμπαλί, ο οποίος συνδέεται με τους αδελφούς Κουασί, δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο περιοδικό Charlie Hebdo, κρατούσε τουλάχιστον έξι ομήρους σε εβραϊκό παντοπωλείο στο Πορτ ντε Βενσέν,  ένα ανατολικό προάστιο του Παρισιού.

Ανάμεσα στους ομήρους βρίσκονταν γυναίκες και παιδιά. Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών δεν επιβεβαιώνει την είδηση για δύο νεκρούς, την οποία είχαν μεταδώσει νωρίτερα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, παρά μόνο την ύπαρξη ενός τραυματία.

Σύμφωνα με ενημέρωση της γαλλικής αστυνομίας, ο ένοπλος φέρεται να συνδέεται με τους αδελφούς Κουασί και είναι αυτός που σκότωσε μία αστυνομικό την Πέμπτη στο Μονρούζ, νότια του Παρισιού.



Η νέα υπόθεση ομηρείας ξεκίνησε στη μία το μεσημέρι της Παρασκευής (τοπική ώρα, 14.00 ώρα Ελλάδας) όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί στο σημείο όπου βρίσκεται το παντοπωλείο.

Αυτόπτες μάρτυρες εκτιμούν ότι οι πυροβολισμοί διήρκεσαν περίπου 20 δευτερόλεπτα.

Η περιοχή εκκενώθηκε από την αστυνομία. Στο σημείο μετέβη ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Κασνέβ.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα δύο υπόπτων, διευκρινίζοντας ότι ο Αμεντί Κουλιμπαλί, 32 ετών, είναι αυτός που κρατά τους ομήρους στο παντοπωλείο. Η άλλη ύποπτη είναι η πρώην σύντροφός του Χαγιάτ Μπουμεντιέν, 26 ετών.

Για προληπτικούς λόγους, η αστυνομία έδωσε εντολή να κλείσουν τα καταστήματα και στο Λε Μαρέ, την παλιά εβραϊκή συνοικία, στο κεντρικό Παρίσι.  



Πηγή : tanea.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου