Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Πάνω από 80 παιδιά νεκρά από σφαγή των Ταλιμπάν σε σχολείο στο Πακιστάν



Σε σφαγή με περισσότερα από 80 παιδιά νεκρά εξελίσσεται η επίθεση ανταρτών Ταλιμπάν σε δημόσιο σχολείο στο βόρειο τμήμα του Πακιστάν, στα περίχωρα της πόλης Πεσαβάρ, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία Reuters και Associated Press και BBC.

Το σύνολο των νεκρών πιστεύεται πως υπερβαίνει τους 100, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, την ώρα της επίθεσης στο σχολείο βρίσκονταν 500 άτομα. Νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες πως οι δράστες κρατούν εκατοντάδες μαθητές και δασκάλους ως ομήρους.

Ο στρατός, που είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του σχολείου-στόχου, ανακοίνωσε πως πολλοί όμηροι έχουν απελευθερωθεί, χωρίς όμως να δώσει ακριβή αριθμό.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν η αιματοχυσία είναι αποτέλεσμα επέμβασης των δυνάμεων ασφαλείας ή σφαγής από την πλευρά των ισλαμιστών. Το σχολείο είναι περικυκλωμένο από στρατιώτες και αστυνομικούς ενώ ασθενοφόρα μεταφέρουν σε νοσοκομεία τους τραυματίες.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι δράστες είναι πέντε ή έξι ένοπλοι, οι οποίοι φορούν στρατιωτικές στολές.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, διευκρινίζοντας πως οι άνδρες τους έχουν λάβει εντολή να πυροβολούν το προσωπικό του σχολείου, αλλά όχι παιδιά.

«Βρισκόμασταν έξω από το σχολείο όταν ξαφνικά άρχισε η ρίψη πυρών, με χάος να επικρατεί παντού ενώ ακούγονταν οι κραυγές των παιδιών και δασκάλων», δήλωσε ο Τζαμσέντ Χαν, οδηγός σχολικού.


Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου