Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Μειώθηκαν οι απασχολούμενοι στο λιανικό εμπόριο στο γ' τρίμηνο 2014



Πτώση παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Απασχολούμενων Ατόμων στο Λιανικό Εμπόριο το τρίτο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία ο Γενικός Δείκτης Απασχολουμένων Ατόμων στο Λιανικό Εμπόριο υποχώρησε κατά 1,0% στο τρίτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών διατροφής παρουσίασε μείωση κατά 1,4%, ενώ ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών εκτός διατροφής και καυσίμων παρουσίασε αύξηση κατά 0,5%.

Ο Γενικός Δείκτης Απασχολουμένων Ατόμων στο Λιανικό Εμπόριο, του τρίτου τριμήνου 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δευτέρου τριμήνου 2014, παρουσίασε αύξηση κατά 0,2%.

Ειδικότερα, ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών διατροφής παρουσίασε αύξηση κατά 0,9%, ενώ ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών εκτός διατροφής και καυσίμων παρουσίασε μείωση κατά 0,3%.

Σημειώνεται πως σκοπός του δείκτη είναι η μέτρηση της μεταβολής των απασχολουμένων ατόμων στο λιανικό εμπόριο, ανά τρίμηνο.

Στην κατάρτιση του δείκτη περιλαμβάνεται ο συνολικός αριθμός των ατόμων που εργάζονται στην επιχείρηση, ανεξάρτητα από την ιδιότητα (ιδιοκτήτες, συνέταιροι και μέλη των οικογενειών τους) και την ειδικότητά τους (διευθυντές, πωλητές, βοηθητικό προσωπικό) και ανεξάρτητα αν εργάζονται προσωρινά ή εποχικά, με πλήρη ή μερική απασχόληση, με αμοιβή ή χωρίς αμοιβή.

Συγκεκριμένα, για την έρευνα επιλέγηκαν συνολικά 754 επιχειρήσεις από 11 κατηγορίες ομαδοποιημένων κλάδων οικονομικής δραστηριότητας.


Πηγή : in.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου