Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Σε πανικό ο δικτάτορας στέλνει επιστολές στην Ε.Ε. μήπως και γλιτώσει τις κυρώσεις

 


Βλέποντας ο πολεμοχαρής δικτάτορας Ερντογάν, την σοβαρότητα της κυβέρνησης στην Ελλάδα την επιτυχημένη διπλωματική της μάχη και την στήριξη από Ευρώπη και ΗΠΑ στην Ελλάδα και την Κύπρο βρίσκεται σε απόλυτο πανικό.

Λίγες ώρες απομένουν πριν την Σύνοδο Κορυφής όπου θα τεθούν επί τάπητος οι τουρκικές προκλήσεις στη Μεσόγειο και θα συζητηθούν οι κυρώσεις που είναι ήδη στο τραπέζι. Κάτω από αυτή την πίεση και ξέροντας το πόσο έχει προκαλέσει για να κάνει τον μάγκα χωρίς να του βγεί, ο δικτάτορας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε και άλλη επιστολή στους Ευρωπαίους ηγέτες προσπαθώντας να γλιτώσει τα χειρότερα.

Ο Τούρκος δικτάτορας δεν συμπεριέλαβε στην επιστολή του την Ελλάδα και Κύπρο, προκαλώντας με αυτό τον τρόπο και πάλι την Ευρώπη.

Στην επιστολή του ο Ερντογάν τόνισε ότι για την Τουρκία «Ο πρώτος στόχος είναι η δίκαιη και θεμιτή οριοθέτηση των θαλάσσιων δικαιοδοσιών στην Ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με το διεθνές Δίκαιο και την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Ο δεύτερος είναι να εγγυηθούμε ίσα δικαιώματα και συμφέροντα για τους Τουρκοκύπριους όσον αφορά στους πόρους υδρογονανθράκων…».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου