Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Εγκληματικά τα fake news περί capital control που διέδωσαν εφημερίδες του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη




Ανεύθυνοι χωρίς ίχνος ηθικής και ντροπής τρομάζουν τους πολίτες με fake news για να κάνουν αντιπολίτευση.

Μια ανακοίνωση από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για τα ποσά αναλήψεων από τα ATM στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον κοροναϊό και η επιπολαιότητα ή η σκοπιμότητα κάποιων ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ανεύθυνων και ανήθικων στελεχών του, σε ό,τι αφορά την ερμηνεία της, ήταν αρκετή για να σπείρει τον πανικό σε μια κοινωνία που υποφέρει.

Το χειρότερο είναι ότι οι εφημερίδες του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και τα στελέχη που τόλμησαν να διασπείρουν με ψέματα τον τρόμο, ξέχασαν ότι θυμίζοντας την επιβολή capital controls, ξαναφέρνουν στο μυαλό των Ελλήνων την άθλια διακυβέρνηση της χώρα από την ανίκανη κυβέρνηση Τσίπρα, κάνοντας έτσι κακό στους ίδιους.

«Δεν υπάρχει οποιοσδήποτε περιορισμός ως προς τις ελεύθερες αναλήψεις μετρητών και οι συναλλασσόμενοι δύνανται να αναλαμβάνουν όποια ποσά επιθυμούν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους» αναγκάστηκε να διευκρινίσει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών μετά τον πανικό που δημιούργησαν τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Ειδικότερα» εξηγεί η Ένωση Τραπεζών «για λόγους συμμόρφωσης του τραπεζικού τομέα στους τεθέντες περιορισμούς και για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, οι συναλλασσόμενοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν τη χρεωστική τους κάρτα για αναλήψεις μέχρι ποσού 400 ευρώ ημερησίως. Για ποσά υψηλότερα των 400 ευρώ, και εφόσον οι συναλλασσόμενοι δεν επιθυμούν να επιλέξουν τα ΑΤΜ, οι αναλήψεις μπορούν να γίνονται και από τα ταμεία».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου