Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Τα μαζεύουν και φεύγουν οι ΜΚΟ κλείνει το μαγαζάκι. Κλάμα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους συντρόφους



Όπως διαβάζουμε στο otavoice.gr, τα μαζεύουν και φεύγουν οι ΜΚΟ γιατί αρχίζουν να γίνονται σοβαρά τα πράγματα, και θα σταματήσει να γεμίζει η τσέπη. Σίγουρα το νέο αυτό έχει πέσει σαν κεραυνός στον ΣΥΡΙΖΑ και τους συντρόφους που είχαν στήσει μαγαζάκι εκμεταλλευόμενοι μετανάστες από το 2015.

Tο ρεπορτάζ έχει ως εξής : 

Μετά και τις χθεσινές επιθέσεις σε βάρος τους πολλοί εργαζόμενοι σε Εθελοντικές οργανώσεις και ΜΚΟ κυρίως ξένοι υπήκοοι αποχωρούν από την Λέσβο. Το κλίμα είναι πλέον βαρύ για όλους αυτούς τους δήθεν εθελοντές – ανθρωπιστές που θεωρούνται συνυπεύθυνοι  για την δημιουργία μιας εφιαλτικής κατάστασης στα νησιά.

Μάλιστα οι τοπικοί φορείς των νησιών έχουν αναφέρει ότι πίσω από τις εξεγέρσεις στα κέντρα υποδοχής , βρίσκονται μέλη των ΜΚΟ. Νωρίς το μεσημέρι εργαζόμενοι σε Εθελοντικές οργανώσεις και ΜΚΟ πραγματοποίησαν σύσκεψη και πορεία στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες όπως αναφέρει το lesvospost.com πολλοί εθελοντές και εργαζόμενοι σε ΜΚΟ αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το νησί μας καθώς έχουν γίνει στόχος επιθέσεων από αγανακτισμένους κατοίκους σε διάφορα σημεία της Λέσβου. Αστυνομικές δυνάμεις  προσπαθούν να αποτρέψουν επεισόδια.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σήμερα σε πολλά περιστατικά αφίξεων μεταναστών οι εθελοντές και εργαζόμενοι σε ΜΚΟ ήταν άφαντοι μιας και είναι διάχυτη η απαίτηση των Λέσβιων να φύγουν από το νησί τους.

Να θυμήσουμε ότι ΜΚΟ έχουν κατηγορηθεί για παράνομη διακίνηση μεταναστών και κάποια στελέχη έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της  σύλληψης στη Λέσβο, 30 ατόμων με την κατηγορία της παράνομης διακίνησης προσφύγων, μελών της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ERCI το 2018.

Πρόσφατα ανώτατος στρατιωτικός  που είχε διαχειριστεί την μεταναστευτική κρίση και είχε παραιτηθεί δημοσίως , τους είχε σκιαγραφήσει ως ένα ανεξέλγκτο και αδιαφανή μηχανισμό , που λειτουργούσε πέρα από νόμους και δεν έδινε αναφορά σε κανένα.

Αποχωρεί από τη Λέσβο και η ΜΚΟ «REFUGEE 4 REFUGEES» η οποία είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα το προηγούμενο διάστημα στη Λέσβο, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου